
Mat og måltid i skole og barnehage
Forskergruppa har som målsetning å bidra med ny kunnskap til profesjonsfeltet gjennom forskning på mat og måltider i skole og barnehage, på skolefaget mat og helse og på undervisningspraksis i barnehagelærerutdanningen.
Forskergruppa består av ansatte med en bred faglig sammensetning, med naturvitenskapelige, humanistiske og samfunnsvitenskapelige og pedagogiske bakgrunner.
Forskergruppa arbeider med flere prosjekter som har fokus på hvordan skolen og barnehagen implementerer den nasjonale politikken på matområdet, mat og måltiders sosiale og pedagogiske funksjon og hvordan mat- og måltidstilbudet påvirker deltakernes inntak av mat og drikke.
Forskningsprosjekter
- TASTE
- Skolemåltidsordninger for 1.-4. trinn
- Evaluering av skolemåltid i Trøndelag og Vestland
- Tidlig innsats i skolefaget mat og helse
- Mat og måltid i barnehagen / Food and meals in kindergartens
- Learning outcomes and transferability of achieved skills in the food and health subject (LOTAS)
- Evaluering av gratis skolemåltid i Vestland fylke – Effekten av ulike skolefrokostordninger i videregående skole
- Kostholdskompetanse og helsestatus blant studenter i høyere utdanning
Mer info
Les med på forskergruppens side i Cristin