Bli med på datathon!

Eitri, Haukelandsbakken 31, Bergen
Time icon
Når:16. september   00:00
Varer til: 19. september 00:00
Legg til i min kalender

Velkommen til Eitri Medical datathon i Bergen 16.- 19. september!

Et datathon er en workshop hvor man ønsker å løse ulike utfordringer ved hjelp av data. På dette datathonet er det utfordringer i sykehussettingene som er i søkelyset, og folk fra ulike yrkesgrener inviteres til å delta.

Målgruppen for datathonet er helsepersonell som ønsker å bruke data i beslutninger, dataforskere, epidemiologer/registerforskere og dataeiere. 

Fra HVL er professor Reza Arghandeh, professor Jerry (Chun-Wei) Lin, og førsteamanuensis Ilker Meric med i styringsgruppen for arrangementet.

– Å hente ut kunnskap fra kryptert helsedata krever et bredt spekter av ferdigheter og perspektiver, spesielt innen datavitenskap. Gjennom dette arrangementet ønsker vi å legge til rette for kommunikasjon og samarbeid mellom medisinske eksperter og dataforskere, sier professor Reza Arghandeh.

- Store muligheter

Workshopen bli fasiliert av Leo Celi fra MIT, som reiser verden rundt for å fasilterer datathons som dette. 

– Med digitaliseringen av omsorgen, oppstår det store muligheter for å bygge kunnskapssystemer, men det er vanskelig å bygge denne strukturen på egenhånd. Det kreves mange ulike perspektiver, fra flere ulike fagområder, for å omgjøre helsedataene til kunnskap, sier Celi.

Ønsker du delta? Les mer på konferansens nettside på Eitrilab.no.