Innovasjon i sjømatnæringen

Fabrikken studentinkubator, Fabrikkgaten 5, campus Bergen
Time icon
Når:18. september   11:00
Varer til: 13:30
Legg til i min kalender

Arrrangementet er fulltegnet. 

HVL SKAPE og Mohnsenteret inviterer til lunsjseminaret “Innovasjon i sjømatnæringen”. Hvordan kan vi bruke en sirkulær økonomi til å skape sjømat fra restråstoff ved hjelp av nye arter og prosesser?

På seminaret får du blant annet høre om og smake på “verdens sunneste snacks” produsert av oppstartsselskapet Ocean Snacks. Du vil også få et innblikk i hva som pågår innenfor tareindustrien gjennom blant andre Algetun ASsom også vil tilby noen spennende smaksprøver. I tillegg kommer Shrimpvision for å fortelle om sin visjon om heimedyrka scampi fra Norge.

Vi skal lære mer om produksjon av lavtrofiske arter og ikke minst skal vi få et innblikk i det som kan representere et regimeskifte innen sjømat - nemlig den laboratoriedyrkede sjømaten. Det blir ett fullspekket program og noe nytt og spennende for alle smaker. 

Program

  • 11:00
    Ankomst og sushi
  • 11:30
    Velkommen
  • 11.35
    Verdens sunneste chips!
  • 11:50
    Nye muligheter, tuftet på stolte tradisjoner.   Foredling av «nye» ressurser med bærekraftig tørketeknologi 
  • 12:05
    Sande Aqua, Havtare og Norsk tang
  • 12:20
    Hvilke arter er potensielle kandidater til fremtidens havbruk?
  • 12.30
    Appell: Bioregion Vestland-prosjektet
  • 12:35
    Fremtidens sjømat – fra dyrking av fisk i sjøen til kultivering av fiskefilet i bioreaktorer
  • 12:50
    Rene reker fra Bergen
  • 13:05
    Kapasitetsløft for innovativ og bærekraftig sjømatproduksjon
  • 13:15
    En arena for nytenkende og unge innovatører
  • 13:25
    Avslutning og mingling