Researchers' Night: Fremtidens matfat

Studentpuben Kronbar, Inndalsveien 28, campus Bergen
Time icon
Når:27. september   19:00
Varer til: 22:00
Legg til i min kalender

Hva kan du gjøre med egne matvaner for å spare miljø og klima? Hvordan kan mat produseres i fremtiden?

FNs klimpanel har slått fast at vi trenger en radikal endring i både hva vi spiser og hvordan vi produserer mat. Både matproduksjon, hva vi spiser og matsvinn påvirker klimaet. På studentpuben Kronbar vil våre forskere gi deg et spennende innblikk i dette temaet. 

I tillegg kommer Mette Havre fra folkeaksjonen "Spis opp maten din." Hun vil gi deg et lynkurs i hvordan du kan spare både miljø og lommebok gjennom å kaste mindre mat. 

Du vil også få servert nye og spennende smakebiter fra fremtidens matfat...

Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte! 

Programleder er Arne Meier, student ved HVL.

Den siste fredagen i september er det forskernes kveld og natt over hele Europa. Researchers' Night er en del av Forskningsdagene og arrangeres alltid på den siste fredagen av festivalens 12 dager.

Fra sjø til laboratorium

Vil fremtidens sjømat dyrkes frem på laboratorium? Havbruksbiolog Emil Lindfors tar oss med inn i en spennende fremtid når han viser hvordan sjømat kan produseres på helt nye måter. Kanskje vil morgendagens laksemiddag komme fra et laboratorium i stedet for et tradisjonelt oppdrettsanlegg?

Fra kjøtt til bønner

Hva skal vi spise i fremtiden dersom kjøttforbruket må reduseres? Hvordan sikrer vi god ernæring med fremtidens kosthold? Forsker Eli Kristin Aadland gir oss et innblikk i hva vi må spise mer av i fremtiden – og hvordan det vi putter i oss virker inn på kropp og helse.

Hva er en bærekraftig kropp?

Hva er fedmeepidemien og vår tids store globale miljøproblem egentlig symptom på? Fedmeforsker John Roger Andersen gir oss et innblikk i fedmens pris, og hvordan nye måter å forstå og snakke om fedme på kan bidra til en bærekraftig fremtid. 

Lynkurs: Hvordan bli en matredder?

Hver og en av oss kaster i snitt 42,6 kg matavfall i året. Dette er ikke bærekraftig og matavfallet må reduseres. Mette Havre som står bak folkeaksjonen «Spis opp maten din» lærer deg hvordan du kan spare både miljø og lommebok gjennom et morsomt lynkurs i matredding.