Internasjonal uke 23.-27. oktober 2017

Høgskulen på Vestlandet inviterer til internasjonal uke for studenter, ansatte og interesserte 23. - 27. oktober. Emnet for årets internasjonale uke vil være FNs bærekraftmål for bærekraftig utvikling, spesielt målnummer 7; Ren energi for alle, og mål nummer 11; Bærekraftige byer og samfunn. Hvordan kan HVL-utdanning og forskning bidra til å nå disse målene?

Mandag 23. oktober
Campus Kronstad, Kronbar, kl.12.00

Tema for åpningsdagen er FNs bærekraftsmål nr.11, Bærekraftige byer og samfunn. 

Mer enn halvparten av verdens befolkning bor nå i byer. Ytterligere 3 milliarder mennesker vil flytte til byer innen 2030. Urbanisering skaper store muligheter og utfordringer- på sitt beste sørger byer for at mennesker kan leve gode liv, og utvikle seg både økonomisk og sosialt, men byer skaper også miljøproblemer.

Bandet 9 Grader Nord markerer åpningen av Internasjonal uke med srilankisk folkemusikk og latinamerikanske rytmer– ispedd en dæsj progrock.

Her finner du en detaljert tidsplan

Tirsdag 24. oktober
Campus Kronstad, kl.09.00 – 12.00

Tema for tirsdagen er FNs bærekraftsmål nr.7, Ren energi for alle. Målet med dette er å "sikre tilgang til pålitelig, bærekraftig og moderne energi til en overkommelig pris for alle." For å utvide energitilgang er det avgjørende å øke energieffektiviteten og investere i fornybar energi.

Her finner du en detaljert tidsplan
Guide tur i Bergen by
kl.17.00 – 18.00
Oppmøtested er bak hovedbiblioteket i byen

Onsdag 25. oktober
Forskningsfrokost
Campus Kronstad, seminarrom C229, kl.08.30  – 10.00

Seniorrådgiver REK ved NTNU, Marit Hovdal Moan vil snakke om Global rettferdighet. « Hvilke typer forskningssamarbeid fremmer en større global rettferdighet? Hvilke samarbeid bør forskere og institusjoner eventuelt ikke gå inn i? Hvordan ivareta grunnleggende forskningsetiske prinsipper samtidig som man viser respekt for den kulturelle konteksten potensielle forskningsdeltakere er en del av?»

Forskningsdirektør ved UiT, Pål Vegard Storheier vil snakke om Universitets samarbeid med industrien - Etikk knyttet til valg av partnere og forskningsemner
Universiteter samarbeider omfattende med industrien innen både utdanning og forskning. I de fleste tilfeller er dette samarbeidet ikke etisk problematisk. Det kan imidlertid være samarbeidspartnere som vi ikke bør samarbeide med og forskningstemaer som universiteter ikke bør involvere seg i. Hvordan avgjør vi dette?

Inspirasjonsmøte for studenter
Campus Kronstad, Mimes brønn kl. 15.00 – 17.00

Inspirasjonsmøte for studenter som vil vite mer om utveksling. Internasjonalt kontor inviterer alle interesserte studenter til et informasjons- og inspirasjonsmøte. Her får du høre om alt som må gjøres fra du begynner å tenke på å dra utenlands, og til du kommet hjem igjen. Les mer om inspirasjonsmøtet her. 

Torsdag 26. oktober 
Campus Kronstad, Fyrrommet, 13.00 - 14.30

Scholars at Risk and Students at Risk
Scholars at Risk (SAR) er et internasjonalt nettverk av institusjoner og enkeltpersoner som har som mål å beskytte forskere og fremme akademisk frihet. HVL ble medlem av SAR-nettverket i 2017. Vi er glade for å ønske velkommen Rail Safiyev, gjesteforsker ved UiB, for å presentere "Global Challenges of Democracy and the situation in Azerbaijan".

Student at Risk (StAR) er et program, som gir studentaktivister, som har opplevd forfølgelse, trusler eller utvisning av høyere utdanningsinstitusjon, en mulighet til å fullføre sin utdanning i utlandet. Vi er glade for å ønske velkommen Zechariah Mushawatu, StAR ved UiB, for å presentere "Fighting for student rights and democracy in a violent dictatorship in Zimbabwe: a fast track to becoming a student at risk".

Fredag 27. oktober
Campus Kronstad, hallen mellom biblioteket og studentkafeen, kl.13.45 – 14.00

Elever fra Annai poopathy Tamilsk Kultur Senter (Tamilsk lørdagsskole) vil danse for oss

Campus Kronstad, Fyrrommet, kl.14.00 – 15.00

Kafè på tvers - Indisk Chai.
 Kom og smak på Chai - Indisk krydret te og snacks, laget av Tamil studenter fra India og Sri Lanka.

*Med forbehold om endringer


Et utgangspunkt for høgskolens studenter og ansatte til å ta del i internasjonalt samarbeid.

Når:  23. til 27. oktober

Hvor:  Campus Kronstad

Kunstutstilling på Kunsthall 3,14

HAGAR OPHIR - HAKIM BISHARA

Prosjekt: Utstillingen “It Is Only Through Your Thoughts that I Can Remember Who I Am״ på Kunsthall 3.14

Periode: Åpning 20. oktober til 17. desember 2017

Sted: Kunsthall 3.14, Vågsallmenningen 12, www.kunsthall314.art

Nettside, link til åpningsevent: https://www.facebook.com/events/368967053542306

Innhold: En iscenesettelse av en kunstutstilling holdt i Israel med libanesiske kunstnere i 1943 på et jødisk museum i Jerusalem, en hendelse som er utenkelig i dag og en historisk kontakt som ikke er del av det offentlighete i Israel.

Utstilling i Biblioteket

Bærekraftige byer - en framtidsdrøm?

Over halvparten av Norges befolkning bor i byer og mye tyder på at byene får flere innbyggere i årene som kommer. Det er behov for fortetting av byen, men også et mål om å begrense utslipp av klimagasser og annen forurensing. Hvordan kan befolkningens behov for transport, oppvarming, og rekreasjon ivaretas samtidig som man har tanke for plante- og dyreliv i og rundt byen?

I forbindelse med Internasjonal uke vil vi i biblioteket skrape på overflaten av noen av hensynene og utfordringene vi støter på når en by skal gjøres grønn, eller bærekraftig.
Kom innom for et innblikk i temaet.

Utstillingen er satt sammen av universitetsbibliotekar Ragnhild Hannaas

Bærekraftig liv

Hotel booking

HVL har gjennom Universitets- og høgskolerådet inngått hotellavtaler med følgende leverandører:

Ved bestilling må du oppgi bestillingskode: "Universitet og høgskoleavtalen" (UH-avtalen) og «Høgskulen på Vestlandet» for å få riktig pris.

 

See also https://en.visitbergen.com/

Contact

Please contact you academic partner at HVL to make arrangements for your teaching activities this week.

How to get here

Target group

The target group for the international week is academic colleagues from partner universities. The week is organized within the framework of Erasmus+ and the intention is that all participants from European partner universities make use of Erasmus+ staff or teacher mobility grants from the home institution.

During the week we will arrange guest lectures, workshops and seminars for our students, faculty members and others at HVL in cooperation with colleagues from partner institutions. Teaching activities might include regular lectures, seminars, project work, workshops or other activities. 


Senior Consultant and Professor Emeritus Stig Enemark 

9 grader Nord 9 Grader Nord

Remco Elric de Koning Remco Elric de
Koning

Rail Safiyev, Scholar at riskRail Safiyev, Scholar at risk

Zechariah Mushawatu, student at risk Zechariah Mushawatu, student at risk