Arbeids- og kompetanseområde
Utdanningsbakgrunnen min er fra ulike disipliner på tvers av utdanning, kulturell, sosial, folkehelse, og disiplinærfaget helsevitenskap. Jeg har en Master of Philosophy in International Community Health og en Bachelor of Science i Preclinical Medicine. Min doktorgrad er på doktorgradsprogrammet «Bildung og pedagogisk praksis» ved HVL. Doktorgradsprosjektet mitt har tittelen “Mat og måltider i barnehagene i Norge og Kina: Politikk, praksis og nye temaer”, og har som mål å bidra til en bedre forståelse av matpraksis i norske og kinesiske barnehager fra en kulturhistorisk perspektiv.
Jeg er medlem av arbeidsområde 5, Mat og måltider i barnehager i BARNkunne – Senter for barnehageforskning https://www.hvl.no/barnkunne. Jeg er også medlem av forskningsgruppen Barnehagen som (ut)danningsarena.
Min forskningsinteresse ligger først og fremst innenfor det tverrfaglige helseområdet, spesielt blant kvinner og barn. Tidligere har jeg jobbet med kvinnehelse.
Underviser i
- NHR101 Natur, helse og rørsle
- FHA912 Kostholdsarbeid i samfunnet
- MGUMH501 Mat og helse 3, emne 1 - Vitenskapsteori, fag og metode
- MPUV505 Utdanningsforsking i praksis
- MBAS515 Metodefordypning og prosjektplan for masteroppgaven
- MBAS514 Deltakelse i forskningsgrupper innenfor barnehageforskning
- MGUMH401 Mat og helse - Helsefremmende kosthold og forskningsarbeid
- MBAS516 Masteroppgave
- FHA1112 Bacheloroppgave
Forskar på
- mat og måltider i barnehage
- food, culture and society
- women's and children's health
Forskargrupper
- BARNkunne – Senter for barnehageforskning
- Mat og måltider i skole og barnehage
- Barnehagen som (ut)danningsarena
Publikasjonar
-
Traces of sustainability in food practices in a Norwegian kindergarten
-
The Use of Visual Methods in a Study of Kindergarten Food Practices
-
‘A long way to get here and a long way to go': a case study on changing lunch meal practices in a Norwegian kindergarten
-
A case study on changing lunch meal practices in a Norwegian kindergarten
-
Food and meals in Norwegian kindergartens
-
Mat er viktig, barn er viktige, helsen deres er viktig i unge år
-
Food and meal policies and guidelines in kindergartens in Norway and China: a comparative analysis
-
Identification of Differentially Expressed Genes and Processes in Myocardial Tissue of Liver-Specific Gck Knockout Mice.
-
Changing practices of food and meals in a Norwegian kindergarten: Conflicts, crisis and coping strategies
-
Food practices in Norwegian and Chinese kindergartens– a cross-cultural study
-
Pragmatics of everyday life: A qualitative study of induced abortion among Tibetan women in Lhasa
-
Induced abortion among Tibetan women in Lhasa