Studenttinget tipser – hjemmekontor og sosiale aktiviteter

Lag deg gode rutiner

Stå opp og legg deg til samme tid. Det er ingenting i veien for å sove litt lenge om dagen, men det hjelper på produktiviteten å ha en god rutine når det kommer til søvn.

En annen ting som også kan hjelpe på produktiviteten er å ikke gå i pysjen hele dagen. Selv om det er komfortabelt og ha på pysj en hel dag, er vår anbefaling å kle på seg som om du skulle dratt på skolen. I hvert fall de timene du skal jobbe med skolearbeid.

Start dagen med en god frokost. Nå som skoleveien er så kort som den er, er det ingenting som hindrer oss i å bruke litt ekstra tid på å lage akkurat det vi vil ha til frokost. 

Gode rutiner er svært viktig, spesielt når man skal tilbringe hele dagen hjemme. Et godt tips kan være å lage en arbeidsplan for hva du ønsker å få gjort i løpet av dagen, eventuelt uken.

Legg opp arbeidsplanen etter når du vet at du jobber best. Noen er morgenmennesker og jobber best mellom 0800 og 1200, imens andre arbeider bedre senere på dagen. Du vet selv hva som er best for deg.

Arbeidsplass

Vi er ulike også når det kommer til hvordan vi foretrekker å sitte nå vi skal jobbe, men sengen er ikke en plass for skolearbeid. Det kan absolutt være komfortabelt å sitte i sengen om du skal holde et øye med en forelesning eller skrive på en oppgave, men vi vil absolutt anbefale og komme seg opp fra sengen.

Enten det er ved skrivebordet, spisebordet eller kjøkkenbordet; finn deg en egnet plass til å lage et lite hjemmekontor. Finn gjerne en plass hvor du føler stolen og bordet er i passe høyde i forhold til hverandre, slik at du unngår unødvendig vondt i ryggen og nakken.

Husk å ta pause

Å ta pauser er kjempeviktig. Selv om vi kanskje har et bord som ikke er så aller verst å sitte ved kan vi fort bli sliten og ryggen og nakken. Derfor det er viktig at vi tar små pauser hvor vi kan reise oss og strekke på bena ofte.

Ikke bare er det fra for kroppen å få strekt seg, men det er bra for hodet. Hvis du kjenner at du står litt fast med en oppgave du holder på med kan det være lurt å ta et lite avbrekk og få tankene over på noe annet en liten stund.

Og nå som vi snakker om pauser; ta deg en ordentlig lunsjpause hvor du legger fra deg det du holder på med og kobler litt ut. Bruk pausen på å se en episode av en serie, eller avtal en digital lunsjdate med noen venner.

Frisk luft er også viktig. Om du ikke har mulighet til å gå ut for å trekke litt frisk luft er det lurt å åpne alle vinduer noen minutter i løpet av dagen, slik at du får inn masse frisk luft.

Lag kollokviegrupper

Flere av oss er vant til å jobbe sammen med andre når vi holder på med skolearbeid. I vår digitale tidsalder er det ingenting som hindrer oss i å jobbe sammen, selv om vi ikke kan sitte sammen.

Det finnes flere ulike plattformer for videosamtaler. Som student på HVL kan du benytte deg av Zoom gratis. Du trenger bare å logge inn med Feide på hvl.zoom.us og opprette ett møte. Da får du en møtelink du enkelt kan dele med alle som skal delta.

Sosiale aktiviteter du kan gjøre digitalt

Det er også viktig å bruke tiden sin på ting som er gøy og sosialt nå. Derfor har vi samlet et lite knippe med ting vi ønsker å tipse om:

  • Puslespill – Å pusle puslespill er en fin måte å få tiden til å gå på, både alene og sammen med andre. På jigsawplanet kan du velge mellom utallige puslespill du kan pusle. Hvis du benytter deg av zoom kan du enkelt dele skjermen med de andre i videochatten, og dere kan pusle sammen, eller dere kan pusle hver for dere og se hvem som er raskest. Du kan også lage egne puslespill av egne bilder. Følger du denne linken finner du puslespillet vi i Studenttinget har laget!
  • Har du lyst til å se film, men syns det er kjedelig å gjøre alene? Hvis du bruker Google Chrome som nettleser kan du laste ned en appen ‘Netflix Party’. Denne appen lar deg og vennene dine se på samme film samtidig, og det opprettes en gruppechat hvor dere kan snakke om filmen sammen.
  • En annen ting vi har testet ut er å ha Quiz. Enten du velger å kjøre en klassisk quiz hvor quizmaster leser opp spørsmålene, eller om du ønske å bruke Kahoot, er dette noe som en gøy både om man er få eller mange. Hvis du ønsker å ha en Kahoot er det bare å dele skjermen med de som er med de som et i møtet og de vil se spørsmålene.
  • Det trenger ikke bare være quiz. Det finnes mange spill, som for eksempel yatzy eller gruble, som også funker å spille sammen via videochat.
  • www.geoguessr.com er en annen gøyal ting. Her blir du plassert et sted i verden, og ut ifra omgivelsene dine skal du gjette hvor du er. Jo nærmere du er, jo flere poeng får du.
  • Hvis du er interessert i å finne ny og spennendemusikk vil vi til slutt tipse om bandcamp.com. Her kan du finne mye ny og spennende musikk, uten at algoritmene til Spotify bestemmer hva du skal høre på.