National University of Ireland, Maynooth

Maynooth University har ca. 8800 studenter fordelt på to campuser. Selv om universitetet "bare" er 21 år gammelt, regnes det som Irlands nest eldste universitet, siden forgjengeren St. Patrick's College ble grunnlagt i 1795. Universitetet ligger 25 kilometer fra Dublin, og er landets raskest voksende universitet. Maynooth University er ett av fire universiteter under "paraplyen" National University of Ireland.

Byen Maynooth er, med sine 14 500 innbyggere, en liten by på østkysten av Irland. Men siden dette er en universitetsby dobles innbyggertallet når studentene er i byen.

Gjeld for

Barnehagelærer

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Språkkravet for utvekslingsstudenter er B2 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Alle utvekslingsstudenter til engelskspråklige land må ta en språktest online i regi av Erasmus+ før og etter oppholdet. Testen er gratis og dere får tilsendt lenke til språktesten før utreise. På bakgrunn av testen vil de som har behov for det få tilbud om et gratis online språkkurs.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor - barnehagelærarutdanning

Gjelder alle barnehagelærerutdanningene: Dere kan reise på utveksling til Maynooth i ett semestester og ta moduler som kan inngå i fordypningen du har valgt. Dere blir da tilknyttet Froebel Department of Primary and Early Childhood Eduaction.