University of Tartu

Universitetet i Tartu ble grunnlagt i 1632 og er det største universitetet i Estland, med rundt 14 000 studenter, inkludert mer enn 1300 internasjonale studenter fra over 85 land. Tartu ligger sør i Estland, rundt 2,5 timer fra hovedstaden Tallin.

Høstsemesteret varer fra september til januar. Vårsemesteret går fra januar til juni.

Tartu er den nest største byen i Estland, etter hovedstaden Tallinn. Tartu regnes gjerne som landets intellektuelle sentrum, spesielt siden University of Tartu ligger her. I tillegg holder Estlands høyesterett til i denne byen, samt utdanningsdepartementet og nasjonalmuséet. Byen har ca. 100 000 innbyggere.

Gjeld for

Grunnskolelærer 5-10, Master i undervisningsvitenskap, Master i barne- og ungdomslitteratur, Sosialt arbeid (Sogndal)

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Master i barne- og ungdomslitteratur

Studenter som studerer master i barne- og ungdomslitteratur kan reise i løpet av det 1. året på studiet.

Master i undervisningsvitenskap

Studenter som studerer master i undervisningsvitenskap og velger fordypning i norsk kan reise til universitetet i Tartu i 1. år vårsemester og/eller 2. år høstsemester.

Grunnskolelærerutdanning 5.-10. trinn

Studenter på grunnskolelærerutdanningen som velger norsk som fordypning kan reise 2. året høst eller vår, og/eller 3. år høstsemester.

Master i musikkpedagogikk

Utvekslingtilbudet gjelder i utgangspunktet studenter som tar mastergrad i Musikkpedagogikk. Dere må imidlertid undersøke det faglige tilbudet nærmere i samarbeid med faglig kontaktperson for internasjonalisering på musikk før dere evt. kan reise til denne institusjonen. Studenter fra MA-MUS får ikke Erasmusstøtte til denne institusjonen, men kan derimot søke om Nordplus-støtte. Snakk med din faglige kontaktperson om dette.

Bachelor i sosialt arbeid

Du kan dra på utveksling til Tartu i utvekslingsperioden i studieprogrammet ditt.