Aarhus School of Marine and Technical Engineering

Aarhus Maskinmesterskole er over 100 år og er Danmarks største maskinmesterskole. Høgskolen har som visjon å være ledende i utviklingen av fremtidens internasjonale tekniske ledere. Århus kan helt klart kalles en studentby, med 40 000 studenter av et innbyggertall på 300 000. Som Danmarks nest største by har Århus et stort utvalg av kulturelle tilbud. I tillegg ligger det strender bare en kort sykkeltur unna byen. Fra april til oktober er det satt ut bysykler, som gjør det lett å komme seg rundt.

Gjeld for

Maskiningeniør

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisning på dansk eller engelsk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Internasjonalt kontor informerer deg i forkant av testen. Unntak kan gis om du følger undervisning på dansk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i ingeniørfag, maskin

Hvis du studerer maskinfag kan du reise på utveksing til Aarhus i 5. semester.

Allmenn maskinteknikk

Hvis du studerer maskinfag kan du reise på utveksing til Aarhus i 5. semester.