Glasgow Caledonian University

Glasgow Caledonian University (GCU) ligger i sentrum av Glasgow. GCU er et av få universiteter i Storbritannia som tilbyr bachelorgrad i Fire Risk Engineering. Studieprogrammet møter alle akademiske kriterier for å være fullverdig medlem av the Institution of Fire Engineers (MIFireE). Klassene på bachelorprogrammet er veldig små, så du kan forvente tett oppfølging og tilgjengelige forelesere mens du er på utveksling her. Sammensetningen av emner under utveksling er et samarbeid mellom studenten, akademisk koordinator ved HVL og akademisk koordinator ved GCU. Tidligere var Glasgow kjent for å være en typisk skotsk industriby, men byen har forandret seg til et moderne finanssenter. Det er flere store universiteter i Glasgow, med til sammen ca. 40.000 studenter. Byen er den største i Skottland. Det er gode transporttilbud, og Glasgow er et godt utgangspunkt for å utforske skotsk kultur; både i selve byen, nærliggende distrikt og Skottland generelt.

Gjeld for

Kampus Haugesund

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisning på engelsk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Internasjonalt kontor informerer deg i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

Du må få forhåndsgodkjenning fra faglig internasjonal koordinator på emnene du ønsker å ta. Du skriver kontrakt (Learning Agreement) med HVL som garanterer at emnene blir godkjent i graden din. Ta kontakt med faglig internasjonal koordinator på din avdeling for faglig veiledning.