University of Illinois at Chicago

University of Illinois at Chicago (UIC) er, med sine 30 000 studenter, det største universitetet i Chicagoområdet. UIC ble stiftet etter diverse sammenslåinger og fusjoner i 1982 og er i dag rangert som det 18. beste universitetet i verden blant institusjoner som er mindre enn 50 år gamle.

Chicago er en av de største byene i USA. I 2010 var befolkningen 2,7 millioner mennesker. De første bosettingene fant sted på 1790-tallet, men "byen" Chicago ble ikke stiftet før i 1833, da med ca 200 innbyggere. I løpet av de første 7 årene vokste befolkningen seg til 4000 innbyggere, og Chicago var lenge den raskest voksende byen i USA.

Ordet Chicago kommer fra Miami-Illinois språket, hvor "shikaakwa" betyr løk; det vokste store mengder vill løk i dette området på 16- og 1700 tallet.

Gjeld for

Biokjemi.

Praktiske forberedelser

Hvis du velger å reise på utveksling i 6. semester må du være klar over at det kan ta noe lengre tid enn normalt å få utskrevet vitnemålet fra HVL. Dette skyldes at vertsinstitusjonen i noen tilfeller kan ha lang behandlingstid på karakterfastsetting. Hvis du ønsker å søke masterstudier ved andre institusjoner i Norge er det derfor viktig å være bevisst på dette.

Alle studenter som skal til USA må dessuten søke om studentvisum. Du må da dra på et visumintervju til den amerikanske ambassaden i Oslo. Dette vil du få mer informasjon om i semesteret før utvekslingen.

Språk

Du må ha 4 eller bedre i Engelsk fra videregående. Hvis du ikke har det må du ta en språktest, f.eks. TOEFL eller IELTS.

Studieavgift

Som utvekslingsstudent betaler du ikke skolepenger til UIC. Du må likevel regne med en del avgifter i forbindelse med søknadsprosessen (registreringsavgifter, visum osv).

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bioingeniør

Du kan ta hovedprosjekt ved UIC fra midten av mars til midten av juni i 6. semester.