Jan Kochanowski University in Kielce

Jan Kochanowski Universitet er ett av 20 universitet i Polen. Universitetet har rundt 17 000 studenter og 1600 ansatte fordelt på 7 fakultet. De har relativt moderne fasiliteter da de nylig har oppgradert mye av campus.

Kielce ligger i det sørlige Polen, i Swietokrzyskie-fjellene. Byen har en hyggelig gamleby med et marked som er kjent for sine bagels.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i økonomi og administrasjon

Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling til Kielce i 5. semester.