Yale University

Yale University (YU) ligger i New Haven, i delstaten Connecticut. Universitetet ble grunnlagt i 1701 og er USAs tredje eldste utdanningsinstitusjon. Yale ligger høyt på Times' liste over verdens beste universiteter.

 

New Haven er den nest største byen i Connecticut og har i byområdet rundt 600 000 innbyggere. New Haven er en matby kjent for stort utvalg av resturanter med mat fra hele verden. I downtown finner man en rekke små one-of-a-kund butikker. Byen rommer prisvinnende teatre og er vertsskap til en årlig tennis turnering og en internasjonal festival for "Arts & Ideas". Byens mangfold er tydelig i deres nabolag som spenner fra stille boligområder til livlige sentrumsgater.

Gjeld for

Ph.d programmet i Helse, funksjon og deltaking

Språk

Undervisningen foregår på engelsk. Undersøk med vertsinstitusjonen hvilke krav til dokumentasjon som er gjeldende.

 

Dersom du må bevise språkferdighetene dine ved opptak, kan du ta en språktest, f.eks. TOEFL eller IELTS. Du bør melde deg opp til disse testene så tidlig som mulig i søknadsprosessen, da plassene ofte raskt blir fylt opp.

 

Om du har 4 eller bedre i engelsk fra videregående kan du bruke vitnemål som bekreftelse på språkferdigheter. Vitnemålet kan være på norsk.

Studieavgift

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

 

Ved denne institusjonen må du betale skolepenger og du kan du få støtte til dette fra Lånekassen. Du vil få mer informasjon om dette fra HVL i søknadsprosessen, men du kan også finne mer informasjon på vertsinstitusjonens nettside og på Lånekassens sider."

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Ph.d.-studium i helse, funksjon og deltaking

Studenter som er tatt opp til ph.d programmet i Helse, funksjon og deltaking kan ha et forskningsopphold ved denne institusjonen på opptil ett semester. Avtal med veileder og ph.d.-koordinator når det passer å dra på utveksling.