University of Pennsylvania

University of Pennsylvania (Penn) er et privat universitet i Philadelphia i staten Pennsylvania. Det ble grunnlagt i 1740 av Benjamin Franklin, og inngår i sammenslutningen av fremragende amerikanske universiteter - Ivy League. University of Pennsylvania har 4 skoler for laveregradsstudenter (undergraduate schools) og 12 skoler for høyeregrad (graduate and professional schools). Alle skolene er lokalisert på samme campus. Totalt sett har universitetet ca. 24 500 studenter, og av disse er om lag 3700 internasjonale studenter.

Philadelphia er en by i delstaten Pennsylvania i USA. Byen dekker hele Philadelphia County og har ca. 1,5 millioner innbyggere. Philadelphia ligger til dels i Pennsylvania, men siden byen har vokst ut over sine egne grenser, ligger en del av byen nå øst for Delaware-elven i nabostaten New Jersey. Philadelphia ble stiftet av kvekeren William Penn. Uavhengighetserklæringen ble underskrevet i byen og den ble USAs første hovedstad. Philadelphia har derfor en veldig sentral plass i den amerikanske bevissthet. Byen har mange museer og institusjoner som understreker byens historiske betydning.

Gjeld for

Bioingeniør.

Praktiske forberedelser

Hvis du velger å reise på utveksling i 6. semester må du være klar over at det kan ta noe lengre tid enn normalt å få utskrevet vitnemålet fra HVL. Dette skyldes at vertsinstitusjonen i noen tilfeller kan ha lang behandlingstid på karakterfastsetting. Hvis du ønsker å søke masterstudier ved andre institusjoner i Norge er det derfor viktig å være bevisst på dette.

Alle studenter som skal til USA må dessuten søke om studentvisum. Dere må da dra på et visumintervju til den amerikanske ambassaden i Oslo. Dette vil dere få mer informasjon om i semesteret før utvekslingen.

Språk

Du må ha 4 eller bedre i Engelsk fra videregående. Hvis du ikke har det må du ta en språktest, f.eks. TOEFL eller IELTS.

Studieavgift

Som utvekslingsstudent betaler du ikke skolepenger til University of Pennsylvania.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bioingeniør

Du kan ta hovedprosjekt ved University of Pennsylvania fra midten av mars til midten av juni i 6. semester.