University of California, San Diego

Gjeld for

Studiestad Bergen

Praktiske forberedelser

Studenter fra Høgskolen i Bergen tas opp via en såkalt "extension" og får ikke direkte opptak til UCSD. Dette medfører at studentene må "krasje" kurs. I løpet av semesteret før avreise må studentene melde inn 12 forhåndsgodkjente fag til UCSD slik at studentene har alternativer å velge mellom dersom de får avslag på ett av kursene.

Alle studenter som skal til USA må dessuten søke om studentvisum. Dere må da dra på et visumintervju til den amerikanske ambassaden i Oslo. Dette vil dere få mer informasjon om i semesteret før utvekslingen.

Språk

Så lenge du har gått norsk skole hele veien fra barneskole til videregående, krever ikke UCSD noen spesielle språkkunnskaper. Det er likevel anbefalt å ha minst 4 i engelsk fra videregående opplæring.

Studieavgift

Studenter på utveksling til UCSD må betale skolepenger. Et semester på UCSD har kostet rundt $ 7800. Dette er en sum som kan bli endret fra semester til semester. I tillegg kommer en søknadsavgift på $ 200.

Faglig godkjenning

Studenter må være blant topp 10 % i kullet sitt for å få opptak ved UCSD. Dette dokumenteres med et brev som må signeres av faglig kontaktperson. Brevet får man i løpet av søknadsprosessen opp mot UCSD.

15 credits på undergraduate-nivå (bachelornivå) på UCSD tilsvarer 30 studiepoeng. På graduate-nivå (masternivå) tilsvarer 12 credits på SDSU 30 studiepoeng. Hvis du reiser til UCSD som en del av bachelorgraden sin må du være forsiktig med å ta fag på graduate-nivå, da disse fagene kan være vanskelige og kreve forkunnskaper du enda ikke har tilegnet deg!

For å kunne reise på utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved den avdelingen du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet du du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Allmenn maskinteknikk

Dere kan reise på utveksling til UCSD i 5. semester.

Undervannsteknologi - drift og vedlikehold

Dere kan reise på utveksling til UCSD i 5. semester.