Elsker geologi

Marte Uthus (22) fra Ski har alltid vært interessert i hvordan jorden er bygd opp. Etter at hun tok geofag på videregående, visste hun at hun ville bli geolog.

– Det beste med studiet er det gode klassemiljøet. Allerede i løpet av de første ukene er vi på ekskursjon hvor vi blir godt kjent med hverandre.

Studiet har undervisningsformer som forelesninger, lab, ekskursjoner og rapportskriving. 

– Vi har kun ett emne om gangen, så har vi eksamen før vi begynner på et nytt fag. Det gjør at eksamen er spredt utover hele semesteret, og vi slipper den tunge eksamensperioden på slutten. Gjennom studiet er vi på flere feltekskursjoner.

– Hva er det mest krevende med studiet?

–Det varierer nok fra person til person. Personlig var det mattekurset i første semester, men med jevn jobbing kommer man seg gjennom.

Eneste i Norge

Campus Sogndal er eneste stedet i Norge som tilbyr bachelor i geologi og geofare.

– Studentmiljøet er uten tvil det beste med å bo i Sogndal. Siden campus ikke er den største, drøyt 2 000 studenter, er det et utrolig godt studentmiljø, og man møter kjente hele tiden. Det er små klasser slik at vi blir godt kjent, og vi får alltid god hjelp og oppfølging av lærerne. Er du i tillegg interessert i friluftsliv, finnes det ikke en bedre plass å studere.

Marte har tenkt å gå videre på master etter at hun er ferdig med bachelor.

– Jeg vil absolutt anbefale bachelor i geologi til andre. Mine tre år i Sogndal har vært så bra, og jeg ville aldri ha vært dem foruten.

Høres dette ut som et studium for deg? Les mer om bachelor i geologi og geofare på campus Sogndal. Du kan også bygge på bacheloren din med Master in Climate Change Management ved HVL.