FOR017 Matematikk
Emneplan for studieåret 2018/2019
Innhold og oppbygning
- Aritmetikk og algebra
- Mengdelære, likninger og ulikheter
- Trigonometri og vinkelmål
- Geometri
- Linjære-, potens-, eksponensial-, logaritmiske- og trigonometriske funksjoner
- Kontinuitet og grenseverdier
- Derivasjon
- Integrasjon og differensialligninger
- Sannsynlighetsregning
- Vektorer
- Tallfølger og rekker
Læringsutbytte
Læringsutbyttebeskrivelsene for realfagskurset er formulert i tråd med fastsatt Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk.
- Kandidaten har bred kunnskap om sentrale emner og problemstillinger i matematikk på en slik måte at kandidaten er vel kvalifisert for å gjennomføre en høyere teknologisk utdanning.
- Kandidaten har god kunnskap om grunnleggende teorier, metoder og begreper innenfor matematikk.
- Kandidaten har kunnskap om fagets grunnlag for høyere teknologiutdanning.
- Kandidaten kan analysere fagstoff og trekke egne slutninger minst på lik linje med andre som er kvalifisert for en høyere teknologisk utdanning.
- Kandidaten kan anvende faglige kunnskaper på praktiske og teoretiske problemstillinger på en relevant måte.
- Kandidaten kan søke, behandle og vurdere informasjon kritisk.
- Kandidaten kan beherske relevante faglige verktøy.
Krav til forkunnskaper
Kurset krever forkunnskaper i matematikk tilsvarende 1P/2P eller 1T/2T fra videregående skole.
Undervisnings- og læringsformer
- Forelesning
- Individuell veiledning
- Gruppevis veiledning
- Gruppeoppgaver
- Muntlige presentasjoner
- Skriftlige besvarelser
- Praktiske oppgaver
- Egenstudier
Obligatorisk læringsaktivitet
To obligatoriske innleveringer hvert semester, samt prøveeksamen i vårsemesteret. Begge innleveringer samt prøveeksamen må være godkjent for å få tatt eksamen.
Vurderingsform
Skriftlig eksamen, 5 timer.
Karakteren på eksamen teller 100 % av karakteren i faget.
Bokstavkarakterer A-F, der A er beste karakter og F er ikke bestått.
Hjelpemidler ved eksamen
- Kalkulator (godkjent for videregående skoler)
- Formelsamling (godkjent for videregående skoler)