Tegning av et hode som er fylt av frukt og grønnsaker.

Ernæringsforskning, kosthold og kommunikasjon

EtterOgVidereutdanning

Mange av dagens livsstilssykdommer kan forebygges med riktig ernæring og kosthold. Denne videreutdanningen er for deg som ønsker å jobbe med helsefremmende kosthold med fokus på kostholdskommunikasjon, måltidsarbeid og faktorer som påvirker matvalg eller ernæringsforskning.

Bergen

Hopp til

    Dette studiet har ikke opptak i 2024

    Opptakskrav og søknad

    Opptakskrav

    • Bachelorgrad innan helse- og sosialfag, samfunnsfag, folkehelse, idrett eller pedagogiske fag.
    • Karaktersnitt i bachelorgraden må være minst C

    Søkjarar med anna relevant utdanning kan bli vurdert for opptak.

    Søknadskode

    1548

    Slik søker du

      • Logg inn i SøknadsWeb.
      • Oppdater «Min profil» og trykk «Neste».
      • Velg «Helse- og sosialvitenskap».
      • Trykk på «Søk» under «Master/videreutdanning i helse- og sosialfag høst 2025».
      • Velg studiet du vil søke på fra lista (se søknadskode over).
      • Trykk på «Legg til» og «Send inn søknad».
      • Last opp dokumentasjon på at du dekker opptakskravet.
      • Trykk «Neste» for å gjøre ferdig søknaden.

    Viktig informasjon om søknad, frister og dokumentasjon.

    Rangering og poeng

    Rangering blir gjort på grunnlag av karakterer, og det blir gitt tilleggspoeng for høyere utdanning.
    Det blir ikke gitt poeng for praksis.

    Informasjon om utregning av poeng

    Poenggrense forrige opptak

    Nytt studium

     

    Om å søke opptak til HVL

    Hvorfor studere ernæringsforskning, kosthold og kommunikasjon?

    Overvekt og fedme har økt betydelig de siste tiårene, og er blant de ledende risikofaktorene for flere kroniske sykdommer, inkludert hjerte- og karsykdommer, type 2 diabetes, og visse former for kreft.

    I dette studiet får du kunnskap om klinisk og epidemiologisk forskning innen ernæring. Du vil lære å vurdere kvalitet på ernæringsforskning, og du vil få innsikt i hvilket kunnskapsgrunnlag som må til for å utarbeide anbefalinger om kosthold.

    Etter å ha gjennomført videreutdanningen vil du kunne anvende relevante kunnskapsbaserte metoder slik at du kan legge til rette for brukermedvirkning for å planlegge og iverksette tiltak innen helsefremmende kostholdsarbeid. I tillegg vil du kunne planlegge og gjennomføre kostholdsundervisning tilpasset målgrupper.

    Hvordan er studiet bygd opp?

    Ernæringsforskning, kosthold og kommunikasjon er en videreutdanning på til sammen 30 studiepoeng. Den er bygd opp av to emner på 15 studiepoeng. Du kan selv velge om du vil ta ett emne eller begge to.

    Målgruppe

    Dette studiet er for deg som har bachelorgrad innen helse- og sosialfag, samfunnsfag, folkehelse, idrett eller pedagogiske fag. 

    Praktisk informasjon

    Ernæringsforskning - høst 2024

    Undervisningsform

    Undervisningen i emnet er samlingsbasert med to samlinger over to eller tre dager i løpet av semesteret, samt digitale forelesninger.

     

    Samlinger

    Vi kommer tilbake med mer informasjon om samlingsdatoer. 

    Anbefalt forkunnskap

    Ingen. 

    Eksamensform

    Skriftlig oppgave. 

    Pensum

    Du vil motta informasjon om pensum når kurset starter. 

    Kosthold og kommunikasjon - vår 2025

    Undervisningsform

    Undervisningen i emnet er samlingsbasert med to samlinger over to eller tre dager i løpet av semesteret, samt digitale forelesninger.

    Samlinger

    Vi kommer tilbake med mer informasjon om samlingsdatoer.

    Anbefalt forkunnskap

    Det anbefales at du har tatt ett eller flere grunnleggende emner innen kosthold og ernæring. 

    Eksamensform

    Muntlig eksamen på 20 minutter. 

    Pensum

    Du vil motta informasjon om pensum når kurset starter.


    Du kan søke om godkjenning av ett, eller begge disse to emnene for Master i samhandling og folkehelse, og dermed ta Master i samhandling og folkehelse på kortere tid.

    Hvorfor ta mer utdanning?

    Et arbeidsliv i rask endring, er en viktig årsak til at mange skaffer seg mer faglig tyngde. Her deler vi noen flere fordeler, som etter- og videreutdanning kan gi:

    • Ny oppdatert faglig kunnskap.
    • Praktiske ferdigheter innenfor ditt nåværende fagområde, eller et helt nytt fagfelt.
    • Personlig utvikling.
    • Muligheter for nettverksbygging.
    • Et forhandlingskort i fremtidige lønnsforhandlinger.
    • Muligheter for opprykk i stillingskategori.
    • Muligheter for mer ansvar eller nye oppgaver på jobb.

    Andre interessante studietilbud

    Se oversikt over alle våre videreutdanninger og kurs