
Om søking og opptak
Opptakskrav
Lærerutdanning (grunnskole-/allmennlærer, faglærer, barnehage-/førskolelærer eller praktisk-pedagogisk utdanning). Du må være ansatt i en lærerstilling.
Kravet om bestått lærerutdanning kan fravikes dersom søkeren kun mangler faget det søkes på, for å få fullført sin lærerutdanning.
Hvis du søker dispensasjon fra opptakskravet, må det foreligge en bekreftelse fra tidligere studiested om at studiet det søkes opptak til kan inngå i og føre til avsluttet lærerutdanning.
Hvem passer studiet for?
Matematikk 1 er beregnet for deg som underviser eller ønsker å undervise i matematikk, men har færre enn 30 studiepoeng i faget. Kurset er også relevant for deg som ønsker en oppdatering av kunnskaper i Matematikk 1 fra tidligere utdanning.
Hva lærer du?
Gjennom studiet skal du utvikle et fagdidaktisk grunnlag for matematikkundervisning på hele barnetrinnet, både i begynneropplæring og på mellomtrinn. Det vil si å forstå, vurdere, beskrive, utforske og legge til rette for elevenes læringsprosesser og kunnskapsutvikling i matematikkfaget. Dette inkluderer ulike undervisningsformer, språk og kommunikasjon i matematikkfaget, læremiddel og verktøy, og læringsteorier knyttet opp mot matematikkfaget.
Fagdidaktiske refleksjoner knyttes til de matematiske temaene tall og tallforståelse, algebraisk tenkning, prealgebra, algebra, funksjonslære, geometri, måling, statistikk og sannsynlighetsregning.
I studiet arbeider du i tråd med Fagfornyelsen, og du vil arbeide med alle kjerneelementene i faget samt møte digitaliseringens muligheter.
Jeg har fått mange gode ideer til å bruke i klasserommet både fra pensum og av dyktige og godt forberedte forelesere. Det å få satt fokus på egen formidling har vært viktig. God variasjon har gjort undervisning og læring spennende.
Student 2019/2020
Praktisk informasjon
Undervisningsform
Studiet er samlingsbasert med tre samlinger per semester. All kommunikasjon mellom samlingene vil foregå via læringsplattformen Canvas.
Undervisningen vil inneholde varierte arbeidsformer også digitalt som for eksempel:
- gruppearbeid
- forelesninger
- diskusjon
- verksteder
- veiledning
- individuelt arbeid
- lek og spill
- prosjektarbeid
- kollokvier
- kollegadeling på egen arbeidsplass
Samlingsdatoer
Høst 2023
- 5.-6.september
- 17.-18.oktober
- 21.-22.november
Vår 2024 - 23.-24.januar
- 12.-13. mars
- 16.-17.april
Vurderingsform
- Emne 1: Muntlig, 30 minutter.
- Emne 2: Skriftlig skoleeksamen, 6 timer.
Eksamen tar utgangspunkt i både didaktiske og matematikkfaglige emner.
Pensum
Du får informasjon om pensum ved studiestart.
Du finner mer informasjon i emneplanene:
- MAB801 Matematikk 1, emne 1 - Begynneropplæring i matematikk
- MAB802 Matematikk 1, emne 2 - Den utforskende matematikklærer - med fokus på mellomtrinnet
