Satakunta University of Applied Sciences

Satakunta University of Applied Sciences (SAMK) har totalt 6000 studenter. Universitetet har fire fakultet som ligger i ulike byer innenfor regionen. Fokusområder for universitetet er blant annet automatisering, logistikk, smart vann- og energiteknologi, maritim ledelse og eldreomsorg.

Byene ligger på Finlands vestkyst i Satakuntaregionen. Det bor totalt 240 000 mennesker i Satakunta. Den største byen heter Pori, som bl.a. er kjent for sin internasjonale jazzfestival mens sjøfartsbyen Rauma er Finlands tredje eldste by.

Gjeld for

Sykepleie, nautikk og øk.adm

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Languages

Det er krav om B1 i engelsk.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta gratis språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen.

Kan du dokumentere at deler av studiet foregår på finsk, kan du få støtte av Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Finland i forkant av semesteret.

Fee

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Course approval

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

What can I study?

Nautikk

Hvis du studerer nautikk kan du reise på utveksling i 5. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Økonomi og administrasjon | Haugesund

Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling til Satakunta i 4. eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Klinisk sykepleie | Anestesisykepleie

Hvis du studerer master i anestesisykepleie kan du reise på utveksling til Satakunta i 3. semester av mastergraden. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Klinisk sykepleie | Intensivsykepleie

Hvis du studerer master i intensivsykepleie kan du reise på utveksling til Satakunta i 3. semester av mastergraden. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Klinisk sykepleie | Operasjonssykepleie

Hvis du studerer master i operasjonssykepleie kan du reise på utveksling til Satakunta i 3. semester av mastergraden. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Klinisk helse- og omsorgsvitskap

Hvis du studerer klinisk helse- og omsorgsvitenskap kan du reise på utveksing til Satakunta i 3. semester av mastergraden. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Maritime operasjoner

Hvis du studerer master i maritime operasjoner kan du reise på utveksing til Satakunta i 3. semester av mastergraden. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Sykepleie

Hvis du studerer sykepleie kan du reise på utveksing til Satakunta i 5. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.