— Med et internasjonalt studie lærer man så mye mer enn bare fag!

Hun baserte masteroppgaven på jobben sin innen arbeidsrettet rehabilitering og foreslo en rekke forbedringstiltak. I dag er flere av tiltakene iverksatt på Amalies arbeidsplass. Nye bekjentskaper og venner rundt om i verden var likevel det aller beste med studiet.

Navn: Amalie Tranøy Hovden
Alder: 29 år
Studerte: Master in Healthy Ageing and Rehabilitation (MARE)
Jobber: Ergoterapeut, Åstveit Helsesenter – et rehabiliteringssenter for voksne og eldre.
Campus: Nettstudier
Kommer fra: Stord, bor i Bergen

Det var et pluss at utdanningen er tverrfaglig, siden dette er et viktig aspekt med rehabilitering.

Amalie Tranøy Hovden


Tverrfaglig – et viktig aspekt med rehabilitering

Amalie hadde positive erfaringer fra bachelorstudiet i ergoterapi på HVL, og ønsket å begynne på et masterprogram som handlet om rehabilitering.  

Da hun oppdaget Master i Healthy Ageing and Rehabilitation (MARE) fant hun flere fag hun kunne tenke seg å lære mer om.

MARE er et fleksibelt, internasjonalt og nettbasert masterprogram som er relevant for en rekke helsefaglige yrker. Det er blant annet relevant for ergoterapeuter, fysioterapeuter, sykepleiere, leger, tannleger, psykologer og sosionomer.  

— Det var et pluss at utdanningen er tverrfaglig, siden dette er et viktig aspekt med rehabilitering, understreker Amalie.

Forslag til tiltak er i dag iverksatt på arbeidsplassen 

Studiet var også svært relevant for jobben hennes. 

— Jeg opplevde at studiet bidro til økt kunnskap inn mot mitt kliniske arbeid innen rehabilitering. I tillegg til å lære om kliniske kartleggingsverktøy og tiltak, lærte jeg også mye om samarbeid på tvers av faggrupper og sektorer, samt viktigheten av pasientsentrert arbeid, sier hun.

Amalie baserte også masteroppgaven på jobben sin, som er arbeidsrettet rehabilitering. Hun brukte tidligere innsamlet data fra denne pasientgruppen, og vurderte effekten rehabiliteringstilbudet deres hadde på livskvalitet, helse, smerter og arbeidsevne. 

— I tillegg til å vurdere tilbudet kom jeg med forslag til tiltak for å forbedre det. I dag har faktisk noen av disse tiltakene blitt iverksatt på arbeidsplassen min, sier hun stolt.

Nettstudier er enklere å kombinere med jobb og fritid

Studier på nett og engelsk var nytt for Amalie.

—Engelsk språk gikk overrakskende greit. Første halvår krevde det litt ekstra ressurser for å skrive tekster med engelsk faggspråk, men med det støttende klassemiljøet var det ikke skummelt å snakke engelsk under forelesninger eller under gruppearbeid på Zoom, sier hun. 

I starten savnet hun imidlertid det fysiske skolemiljøet hun var vant til fra ergoterapistudiet, og spesielt de små kaffepausene hvor hun ble kjent med medstudenter.

Men etter hvert gikk også det seg til. Hun anbefaler andre som skal studere på nett å ta tidlig kontakt med medstudenter. Og bor du i Bergen eller i nærheten av ett av de fem campusene til HVL anbefaler hun deg å bruke lesesalene som er tilrettelagt for masterstudenter.

Når alt kom til alt så var fleksibiliteten rundt nettstudier, og det å kunne studere hvor du vil når du vil, veldig positivt for Amalie.

— Det beste med studiet er at du kan strukturere dagen din selv.  Dette gjør at det for eksempel blir enklere å kombinere studier med jobb og fritid, sier hun.

Venner fra hele verden

Amalie nevner likevel at fleksibiliteten også krever struktur og egeninnsats. Når studiet er digitalt legger det opp til en del selvstudier, og siden det er internasjonalt må man også legge ekstra til rette for tidsforskjeller når man skal jobbe i kollokviegrupper.

Men nettopp det å få nye bekjentskaper og venner rundt om i verden trekker Amalie frem som den aller viktigste grunnen til at hun vil anbefale nettopp dette studiet til andre.

— Ved å gå et internasjonalt studie lærer du så mye mer enn bare fag. Vi har så mye å lære av hverandre, avslutter hun.