Om personvern og informasjonskapsler

Når du bruker nettsidane til Høgskulen på Vestlandet legg nettleseren din igjen elektroniske spor og informasjon. Informasjonen benyttes til å betre innhaldet på nettsidene. Denne personvernerklæringen forteller kva som samles inn, og korleis informasjonen brukes.

Ansvar

Høgskulen på Vestlandet er ansvarleg handsamar for innhenting og bruk av personopplysninga som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehald av www.hvl.no. Høgskulen på Vestlandet drifter sjølv serverne våre og er derfor vår eigen databehandlar. Bouvet ASA er vår leverandør for utvikling, drift og vedlikehald av nettstaden. Google Inc er databehandler og leverandør av webanalyse.

Webanalyse

Høgskulen på Vestlandet bruker Google Analytics for å analysere bruken av nettstaden slik at vi kan forbetre innhaldet. Google Analytics lagrar deler av IP-adressa til besøkande for å samle inn geografisk informasjon. I følge Datatilsynet er IP-adresser ei personopplysning og Høgskulen på Vestlandet har derfor aktivert ein IP-maskering i sporingskoden for å styrke personvernet. Før lagring fjerner Google Analytics dei siste talla i IP-adressa di.

Data frå Google Analytics blir ikkje delt uten samtykke frå Høgskulen på Vestlandet, med unntak i spesielle situasjonar, som for eksempel om politi eller domstol krever det.

Informasjonskapslar (cookies)

Informasjonskapslar er små tekstfiler som plasseres på din enhet når du laster ned og ser på ei nettside. Kapslane har forskjellige bruksområder, og sørger blant anna for at nettstaden fungerer best mulig. Informasjonskapslene kan ikkje identifisere deg som person.

Informasjonskapsler som lagres ved bruk av www.hvl.no:

  • Funksjonelt
    Kapselen ASP.NET_SessionID brukes for at HVLs publiseringsverktøy skal fungere. Kapselen slettes frå datamaskina di når du lukker nettlesaren
  • Webanalyse
    Kapselene _ga og _gat brukes av Google analytics for å samle inn informasjon om brukere av hvl.no, som kva for sider som besøkes, kva for nettlesere som brukes, om brukeren har en pc, mobil eller eit nettbrett, kor lenge brukern var hos oss, kva lenkjer som ble klikket på, kva søkeord som blei brukt og flere. 
    Kapselen _hjUserId brukes for å samle inn informasjon om bruksmønster på nettstaden i verktøyet Hotjar

Dersom du ønsker å deaktivere informasjonskapsler for din nettleser, kan du gjøre dette via nettleserens sikkerhetsinnstillinger. Du kan også stille inn nettleseren slik at du blir varslet hver gang nettstedet prøver å legge en informasjonskapsel på datamaskinen. Gjennom nettleseren kan du også slette informasjonskapsler som allerede er lagra på maskinen. 

Slik administrerer du informasjonskapslar.

Henvendelser om personvernerklæringen rettes til webmaster ved Høgskulen på Vestlandet