
Erasmus+-midler til to HVL-prosjekter
HVL fikk tilslag på begge de to søknadene som ble sendt om Erasmus+-midler til strategiske partnerskap.
Gry Sjøholt fra Institutt for sikkerheit, kjemi og bioingeniørfag ved FIN, fikk 364.000 euro for sitt prosjekt, BioTriCK.
Jonas Selås Olsen ved institutt for kunstfag ved FLKI fikk 365.000 euro for sitt prosjekt AMiE – Arts and Mindfulness in Education.
Hovedmålet med strategiske partnerskap er å styrke kvaliteten på utdanningene.
Innovasjon i bioingeniørutdanningen
– BioTriCK ønsker å øke kvaliteten, å utnytte de eksisterende ressursene bedre og å forbedre læringsutbyttet for bioingeniørstudentene, sier prosjektleder for BioTriCK, Gry Sjøholt.
For å klare dette, mener hun det er behov for å lukke gapet mellom teori og praksis og øke arbeidsrelevansen til utdanningen.
Studenter og kliniske veiledere blir involvert som innovatører og medskapere av bioingeniørutdanningen ved at de blant annet er med på å utvikle digitale læringsverktøy til utdanningen.
Sjøholt forteller at disse digitale læringsverktøyene vil deles med andre studieprogrammer i det virtuelle klasserommet, «BLS Academy». BLS Academy vil være en åpen portal som vil fungere som et virtuelt klasserom der nye interessenter fra andre studieprogrammer internasjonalt blir oppfordret til både å bruke og utvikle digitale læringsverktøy.
Videreutvikler mobilitetssamarbeid
Bioingeniørutdanningen i de tre byene Bergen, Turku i Finland og Coimbra i Portugal, har samarbeidet om student- og lærermobilitet i flere år, og dette samarbeidet vil nå videreutvikles. I tillegg utvikles et mobilitetsprogram for kliniske veiledere på sykehuslaboratoriene i de tre byene.
BioTriCK vil også integrere transnasjonale digitale samarbeid som en del av undervisningsaktivitetene ved bioingeniørutdanningen.
AMiE – Arts and Mindfulness in Education
Jonas Selås Olsen ønsker med sitt sitt prosjekt å inspirere og støtte lærere og lærerutdannere til å bruke kunst og kreative læreprosesser i undervisning og arbeid med barn.
I prosjektet er både lærere og egne målgrupper av elever fra ulike skoler med, i tillegg til lærerstudenter fra de fem landene som deltar i prosjektet.
Fra de fem landene deltar høyere utdanningsinstitusjoner fra Antwerpen i Belgia, Dundalk i Irland og fra Porto i Portugal. I tillegg deltar STEAM, et nederlandsk selskap som har spesialisert seg på lekende læring og mindfulness i undervisningssammenheng.
Prosjektet bidrar til å støtte opp om EU sine mål om mangfold, rettferdighet og inkludering fordi de ulike målgruppene av elever dreier seg blant annet om grupper med barn fra ulik kulturbakgrunn, barn med mentale utfordringer og grupper med flyktningbarn.
Målet er at bruk av kunst og mindfulness i undervisningen skal bli en del av læreplanen hos alle de fem landene som er med i prosjektet.
Begge partnerskapsprosjektene har en tidsramme på tre år, med planlagt oppstart i september 2020.