Hilde Sakariassen
Epost: Send epost
Bergen
KRONSTAD2, M2-04

Arbeids- og kompetanseområde

Jeg jobber som forskningsrådgiver ved Avdeling for forsking, internasjonalisering og innovasjon, der jeg i hovedsak er involvert i forskningsetikk, personvern og datahåndtering i forsknings- og studentprosjekter. 

Da jeg begynte i stillingen april 2021 var det rett på hjemmekontor. Dermed er det mange kollegaer jeg ikke har møtt. Ikke la det stoppe deg - om du har spørsmål om forskningsetikk og personvern - er jeg lett tilgjengelig gjennom digitale kanaler.

Jeg kommer fra UiB, hvor jeg har brukt de siste fire årene som stipendiat i medievitenskap. Der fordypet jeg meg nordmenns opplevelse av sosiale medier som arenaer for offentlig debatt. Tidligere har jeg bla. jobbet med å koordinere helseforskningsprosjekter ved RKBU Vest (Norce).

Min erfaring med forskningsetikk og personvern kommer gjennom å ha jobbet med en rekke helseprosjekt med sensitive data, jeg har jobbet med datasamlinger, datalagring og registerkoblinger. I tillegg har jeg gjennom egen forskning og veiledning av studenter jobbet med ulike personvernhensyn og forskningsetiske problemstillinger.

Jeg har ellers studert visuell kommunikasjon, webdesign, og medier og kommunikasjon, og er interessert i formidling, både skriftlig og visuelt.