Norsk Psykomotorisk Fysioterapi - teoretsik grunnlag og langtids oppfølging av pasienterfaring

Prosjekteigar

Høgskulen på Vestlandet

Prosjekttype

Faglig utviklingsarbeid

Prosjektperiode

August 2015 - Juli 2017

Prosjektsamandrag

Prosjektet viderefører arbeidet fra PhD avhandlingen: Norwegian Psychomotor Physiotherapy and Embodied Narrative Identity. A theory generating study. Hensikten er å løfte frem grunnleggende livsvilkår som er på spill i den psykomotoriske fysioterapi  prosessen. Målet for perioden høsten 2015/våren 2017 er å skrive to artikler: en teoretisk og en casestudie.

 

Artikkel 1:

Her vil arbeidet med Braatøys grunnlagstenkning for psykomotorisk fysioterapi  (PMF) i lys av Løgstrups sansefilosofi videreføres og omhandle grunnlaget for og refleksjon omkring den terapeutiske samtalen i kroppslige omstillingsprosesser. Dette innebærer ny analyse.

 

Artikkel 2:

Med en retrospektiv casestudie, basert på dybdeintervju, vil denne artikkelen belyse en pasients erfaring fra PMF. I et fokusgruppeintervju, for 4 år siden, beskrev hun hvordan hun fra å ha levet i et indre kaos hadde oppdaget kroppslig ro. Det hadde gitt henne håp om nye fremtidsmuligheter. Med dybde intervjue ønsker vi å utforske hvordan erfaringene har vevet seg inn i hennes videre livshistorie.

 

Metode

Artikkel 1:

Kildegransking  og hermeneutisk analyse jfr Ricoeur. De to artiklene som er utgangspunktet for den nye artikkelen er basert på Braatøys tekster som primærkilder og Løgstrups filosofi som teoretisk perspektiv. I denne nye analysen vil perspektivet videreutvikles også med narrativ teori.

Arikkel 2:

Dybdeintervju. Hermeneutisk og narrativ analise.