Hopp til innhald

Private University College of Teacher Education Augustinum

Private University College of Teacher Education Augustinum (PPH Augustinum) ligger i Østerikes nest største by, Graz, som har en lang historie som universitetsby. Institusjonen tilbyr praksis og studier innenfor lærerutdanning og er fokusert rundt kristne verdier, innovasjon og internasjonale horisonter.

Ved PPH studerer over 400 på bachelornivå, og drøyt 200 på masternivå og institusjonen har akademisk samarbeid med over 40 internasjonale partnere i mer enn 20 europeiske land.

Gjeld for

Barnehagelærerutdanning

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Engelsk B2-nivå, tysk B1-nivå

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL