Hopp til innhald

Alcoitão School of Health Sciences

Alcoitão School of Health Sciences (ESSAlcoitão), eller Escola Superior de Saúde do Alcoitão på portugisisk, er et privat universitet med litt over 500 studenter. Universitetet ble stiftet under et annet navn i 1966, men ble ESSAlcoitão etter en sammenslåing av flere instutisjoner i 1994.Skolen kaller deg selv en pioneer innenfor fysioterapi i Portugal.

ESSAlcoitão ligger i Alcabidechehvor det bor ca.45.000 inbyggere. Området ligger i utkanten av Lisboa, nærme kystlinjen.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling kan ta ein gratis språktest på nettet før dei reiser, og får tilgang til eit språkkurs gjennom denne tenesta.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.