Tre prosjekter til Småspill / Festspillene 2023

Festspill-programmet for 2023 med tre urpremierer fra medlemmer i  MaTecSus: Sonus, som skal settes opp i Bergen, Sogndal og Stord, og Kartfaring  og Pappenheim i Bergen. Alle de tre verkene/installasjonene handler på forskjellige måter om å ta seg frem, avdekke og forholde seg til fysiske omgivelser.

Kartfaring, av Ingrid Skarprud og Gro Eide, lar publikum sykle rundt på en trehjulssykkel med tilhenger. I tilhengeren ligger det et papir og en kule som ruller rundt og lager spor som følger sykkelens bevegelser. Arkene monteres sammen etter hvert og blir til slutt til et kjempekart. 

Sonus, av Jon Hoem, er en lydvandring der den antropomorfe karakteren Sonus forteller om hvordan en pandafamilie har kommet hele den lange veien fra tåkeskogene i Kina og til Vestlandet. For å bringe fortellingen fremover og komme til mål, må publikum ta med seg Sonus og finne frem til poster på veien. Det tekniske er det her Johannes Ringheim ved Medielab som ivaretar.

Pappenheim , av Jon Hoem og Ingvard Bråten, blir en stor installasjon som publikum kan gå (for de små) eller kanskje helst krype gjennom. Installasjonen bygges opp av flere titalls store pappesker. Inne i eskene finnes massevis av små kikkhull som lar publikum se inn i fantasiversjoner av dyrenes verden.

Bildet er fra arbeidet med tittekassene, og forteller lite om den endelige installasjonen. Sjekk konseptskissen fra i fjor. Installasjonen blir like stor som et klasserom – vi vet, vi har målt det opp i elevenes klasserom.

Hoem og Bråten har  svært god hjelp fra 3. årsstudenter i kunst og håndverk og ikke minst 5. klasse ved Christi Krybbe skoler. Sammen bygger de alle tittekassene og tilhørende animasjoner til Pappenheim.