Studieadministrativt seminar for MNT-fagene

Velkommen til to dager med faglig påfyll for oss i MNT-familien 15. og 16. april 2024!

På samlingen vil vi at du skal få mulighet til å diskutere og dele erfaringer med dine kollegaer fra andre læresteder.

Det blir 3 parallellsesjoner, i tillegg til plenumsforedrag begge dagene. Blant temaene er studiestart, tilrettelegging, studentmentor, praksis og arbeidsliv, samt kultur for studiekvalitetsarbeid.

I påmeldingen velger du hvilke parallellsesjoner du vil delta på og om du skal være med på felles middag på akvariet i Bergen.

Påmeldingsfrist for seminaret er fredag 15.mars

Meld deg på her

Program parallellsesjoner

Parallellsesjoner 15.april

A. Tilrettelegging

Vi opplever økte behov for tilrettelegging for studenter med ADHD, autismespekterforstyrrelser og angst. Hva er viktig å vite om disse studentene? Og hvordan kan vi best tilrettelegge for dem? Vi får høre litt fra HVL sin Studentrådgivning om hva som kjennetegner diagnosene, etterfulgt av gruppearbeid.  

B. Studentmentor

Studiestart og det første studieåret er for mange studenter overveldende. Flere læresteder har gode ordninger for studentmentor. I denne parallellsesjonen lærer vi om mentorordningen på UiB og hvordan den bidrar til å skape tryggere og mer engasjerte studenter. Hva er viktig i et studentmottak som skal treffe flest mulig?

C. Hvordan bruker vi studentevalueringer av emner?

Hva spør vi om i studentevalueringer, hva ønsker vi å evaluere og hvordan følger vi opp gjennomførte evalueringer? Vi får vite mer om studentevaluering av emner, og får god tid til å diskutere med andre i grupper.

Parallellsesjoner 16. april

D. Studenter i krise

Hvordan møter vi studenter som har havnet i en akutt livssituasjon? Og hvordan kan vi best ivareta oss selv oppi det hele? Psykologspesialist Gjertrud Ekerhovd, som jobber ved Studentsamskipnaden Sammen, vil innlede og presentere nyttige verktøy før vi jobber med temaet i grupper.

E. Praksis i utdanningen

Praksis og arbeidslivsrelevans i all utdanningene er fortsatt aktuelle tema. I denne sesjonen blir DEVELOP-prosjektet på UiB presentert.  'Developing evidence-based mentoring for better STEM work placements' (DEVELOP) har som mål å utforske og forbedre mentorers kompetanse i praksisbedrifter innenfor STEM-feltene. Prosjektet er knyttet til biologiutdanningen og særlig praksisemnet i biologi. I andre del av sesjonen vil et annet og annerledes perspektiv på praksis i utdanning bli presentert.

F. Analyse av emnebeskrivelser

Emnebeskrivelser og studieplaner er dokumenter med flere målgrupper. Kan vi bruke automatiske analyser i LMS’et som kobles mot emnebeskrivelsen, for å forbedre emnebeskrivelsene? Eller er det nødvendig med mer omfattende kartlegginger? Hvilken rolle kan studieadministrasjon ha i arbeidet? Det blir korte presentasjoner og mye refleksjon og diskusjon i grupper i denne sesjonen.

Lokaler og tidsskjema

Dag 1 Høgskulen på Vestlandet (HVL), campus Bergen
11.30 Lunsj og registrering.
12.15 Velkommen til seminaret
15.30   Vi avslutter på campus og guider ned til hotell Ørnen

Middag på Akvariet i Bergen 
Klokken 18.15 er det avgang fra Hotell Ørnen til Akvariet. Spaserturen tar om lag 30 minutter. Middagen starter klokken 19.00 

Dag 2 Universitetet i Bergen (UiB), Vil vite
8.30 Avgang fra hotell Ørnen
9.00 Velkommen til dag to på seminaret
14.30 Takk for nå og vel hjem

Rutetider for busser og bybanen finner du på skyss.no. Fra Flesland til campus Kronstad bruker bybanen 30 minutter. Fra sentrum tar det 10 minutter med bybanen til Kronstad.

Hotell

Overnatting og reise bestiller du selv.

Vi har holdt av noen hotellrom på Scandic Ørnen til avtalepris. Rommene kan bestilles senest 23.02.2024, og etter denne datoen slippes ubookede rom. 

Benytt bookingkode: BMNT150424

Etter dette kan du fortsatt booke rom om det er ledig, men man vil ikke få det til avtalepris. 

Kostnader

Deltageravgiften for seminariet er kroner 900 ,- . I dette beløpet har vi inkludert lunsj begge dager, samt litt pausemat begge dager.

Middagen er på Akvariet i Bergen og koster kroner 900,- .Vi blir servert en to-retters meny med hovedrett av sesongens råvarer fra havet etterfulgt av en smakfull dessert. Alternativ meny ut fra diett-hensyn vil være mulig. Drikke til maten kjøpes etter eget ønske under middagen.

 

Har du spørsmål? Seminaret er et samarbeid mellom HVL og UiB. Ta kontakt med oss i komiteen. For spørsmål om påmelding og betaling, ta kontakt med arrangementskoordinator:

bilde av Kristine Engan-Skei

Kristine Engan-Skei

Seniorrådgivar

bilde av Birthe Gjerdevik

Birthe Gjerdevik

Seniorrådgiver

bilde av Solveig Monstad

Solveig Monstad

Rådgiver

bilde av Kjartan Refvik

Kjartan Refvik

Rådgiver, gruppeleder eksamen og timeplan, arealkoordinator for undervisningsrom

bilde av Niklas Didrik Hellum

Niklas Didrik Hellum

Seniorkonsulent, Ekstern praksis og etterutdanning

bilde av Helene Oestreich

Helene Oestreich

Arrangementskoordinator