Tre studenter som smiler

Fem grunner til å velge Høgskolen på Vestlandet!

Nydelig natur, flotte campuser og raskt ut i jobb ut etter studiene. Dette er bare noen av grunnene til å studere ved HVL.

1. Raskt ut i relevant jobb 

Undersøkelser viser at ni av ti er i relevant jobb etter å ha studert ved Høgskulen på Vestlandet (Kilde: Kandidatundersøkelsen 2020).

Og på det stedet de ønsker. Flertallet sier de sendte fem eller færre jobbsøknader før de fikk relevant jobb. 

Ved HVL kan du velge studier som har høy verdi for samfunnet. De fleste av våre studenter får nyttige yrker som ingeniører, sykepleiere, sosionomer eller lærere.

2. Kort vei til foreleserne

Våre studenter forteller at de får god faglig oppfølging ved HVL, og at det er enkelt å banke på døra til foreleserne.

Faglærerne er veldig dyktige og gir deg god oppfølging

Hedda, kjemiingeniørstudent

Som student fikk vi veldig god kontakt med lærerne. Det var alltid en åpen dør, og lett å spørre om hjelp

Håvard, idrettsstudent
Les hva andre studenter forteller om sine utdanninger

 

3. Nydelig natur og omgivelser 

Høgskolen ligger på vakre VestlandetVåre fem campuser finner du i Førde, Sogndal, Bergen, Haugesund og på Stord. Vi er omgitt av naturen, som du som student kan nyte godt av. Her kan du gå topptursuse ned fjellsidene, padle på sjøen, dra på fisketur og mye mer.

ski2.jpg fjell2.jpg sjø2.jpg

Foto: Fjellsportfestivalen / Bauke Idzenga / Terje Rudi

4. Erfaring fra arbeidslivet i løpet av studietiden

Du har mulighet for praksis i ni av ti av våre bachelor- og integrerte masterutdanninger. Da får du nyttig erfaring fra arbeidslivet og verdifulle kontakter mens du studerer.  

I tillegg er det mye praktisk arbeid og øvelser i mange av utdanningene. Øvelse gjør mester. Derfor har vi også mange labber og simulatorer. Flere av våre campuser har et minisykehus, og vi har et 25 meter bølgebasseng, robotikklab, maritimt simulatorsenter og rehabiliteringslab. For å nevne noe.

Verftet i Førde

På Verftet får du som er student i Førde tilgang til topp moderne labber innenfor robotikk, automasjon og elkraft. Du kommer tett på næringslivet og kan jobbe med oppgaver i nært samarbeid med framtidige arbeidsgivere.

SimArena øvingslab

SimArena er øvingslaber for studier innen helse- og sosialfag. Disse er utstyrt med topp moderne medisinsk-teknisk utstyr, så du kan øve på det du vil møte i arbeidslivet. Her får du et lite innblikk i hvordan det ser ut i Bergen, men slike øvingslaber har vi også i Førde, Haugesund og på Stord.

5. Fem flotte campuser

Med fem campuser har du luksusen til å velge akkurat det studiestedet som passer deg. Vi er alle forskjellige og har ulike preferanser. Kanskje vil du trives bedre på et mindre sted, eller ønsker du deg til en storby? Er det aktivitetstilbudet som er viktig for deg? Om det skulle være festival, surfing, fjelltur, idrett eller friluftsliv: Ved HVL har du mange valgmuligheter!

Hvilken campus passer for deg?

Oppdag mer om ditt framtidige studiested!

Bli kjent med campus Førde

Førde vil passe deg om ønsker å studere ved et mindre studiested. Selv om det er lite, betyr det ikke at det er lite å ta seg til! Her kan du nyte friluftslivet på fjell og fjord, gå på konsert eller engasjere deg i idrettsaktiviteter. Det er et summende liv på campus og det er enkelt å bli kjent med de andre som studerer her.

Bli kjent med campus Stord

En av Norges vakreste campus ligger på Stord!  Her kan du bo på selve campus og starte dagen med et friskt morgenbad og en rykende fersk kaffe i hagen. Hvis du heller vil opp i høyden, er det mulig å ta seg en fjelltur i området. På campus får du ro til å studere, men det er også et aktivt studentmiljø.

Bli kjent med campus Haugesund

Haugesund er en storby i en mindre pakning. Campus ligger midt i sentrum, slik at du har alt du trenger i nærheten. Haugesund er en levende kulturby med et sterkt musikkmiljø. Det er også byen for deg som er glad i havet. Dette er stedet som er lite nok til at det er enkelt å bli kjent, men stort nok til at du har mange valgmuligheter.

Bli kjent med campus Sogndal

Sogndal er en mindre campus, men det mangler ikke på opplevelser. Du er tett på det meste, inkludert spektakulær natur. Her er det lett å være aktiv, og det er et engasjerende studentmiljø. Her er det enkelt å finne gode naturopplevelser og å bli kjent med de du studerer med.

Bli kjent med campus Bergen

Bergen er stedet for deg som liker både fjell og by. Her er det mange muligheter for topptur, konserter, kafébesøk, uteliv og mer til. Campus ligger rett utenfor sentrum i nye, fine lokale. Her er alle studentene samlet på én campus, så du blir kjent med studenter på tvers av utdanninger.