Tre studenter som smiler

Hvorfor studere ved HVL?

Nydelig natur, moderne campuser og raskt ut i jobb etter studiene. Vi gir deg fem gode grunner til å velge en utdanning ved Høgskolen på Vestlandet!

1. Raskt ut i relevant jobb 

Undersøkelser viser at ni av ti er i relevant jobb, på det stedet de ønsker,  etter å ha studert ved Høgskolen på Vestlandet (Kilde: Kandidatundersøkelsen 2020).

Flertallet sier at de sendte fem eller færre jobbsøknader før de fikk relevant jobb. 

Ved HVL kan du velge studier som har høy verdi for samfunnet. De fleste av våre studenter får nyttige yrker som blant annet ingeniører, sykepleiere, sosionomer og lærere. 

2. Kort vei til foreleserne

Våre studenter forteller at de får god faglig oppfølging ved HVL, og at det er enkelt å banke på døra til foreleserne.

Faglærerne er veldig dyktige og gir deg god oppfølging

Hedda, kjemiingeniørstudent

Som student fikk vi veldig god kontakt med lærerne. Det var alltid en åpen dør, og lett å spørre om hjelp

Håvard, idrettsstudent
Les hva andre studenter forteller om sine utdanninger

 

3. Nydelig natur og omgivelser 

Høgskolen ligger på vakre Vestlandet, med campuser i Førde, Sogndal, Bergen, Haugesund og på Stord. Her er du omgitt av vakker vestlandsnatur, og du kan gå toppturer, padle på sjøen, klatre, dra på fisketur og mye mer.

ski2.jpg fjell2.jpg sjø2.jpg

Foto: Fjellsportfestivalen / Bauke Idzenga

4. Erfaring fra arbeidslivet i løpet av studietiden

Du har mulighet for praksis i ni av ti av våre bachelor- og integrerte masterutdanninger. Dette gir deg nyttig erfaring fra arbeidslivet og verdifulle kontakter mens du studerer.  

I tillegg er det mye praktisk arbeid og øvelser i mange av utdanningene. Øvelse gjør mester, og vi har derfor ulike labber og simulatorer der du nettopp kan øve deg til arbeidslivet. Vi har blant annet minisykehus, robotikklab, bølgebasseng og maritimt simulatorsenter, for å nevne noe.

Verftet i Førde

På Verftet får du som er student i Førde tilgang til topp moderne labber innenfor robotikk, automasjon og elkraft. Du kommer tett på næringslivet og kan jobbe med oppgaver i nært samarbeid med framtidige arbeidsgivere.

SimArena øvingslab

SimArena er øvingslaber for studier innen helse- og sosialfag. Disse er utstyrt med topp moderne medisinsk-teknisk utstyr, så du kan øve på det du vil møte i arbeidslivet. Her får du et lite innblikk i hvordan det ser ut i Bergen, men slike øvingslaber har vi på alle campusene!

5. Fem flotte campuser

Med fem campuser har du luksusen til å velge akkurat det studiestedet som passer deg. Vi er alle forskjellige og har ulike preferanser. Kanskje vil du trives bedre på et mindre sted, eller ønsker du deg til en storby? Er det aktivitetstilbudet som er viktig for deg? Om det skulle være festival, surfing, fjelltur, idrett eller friluftsliv: Ved HVL har du mange valgmuligheter!

Hvilken campus passer for deg?

Utforsk ditt framtidige studiested!

Førde passer for deg som ønsker å studere ved et mindre studiested. Selv om det er lite, betyr det ikke at det er lite å ta seg til! Her kan du nyte friluftslivet, gå på konserter og engasjere deg i idrettsaktiviteter. Det er lett å bli kjent med de andre som studerer her.

En av Norges vakreste campuser ligger på Stord!  Her kan du bo på campus, og starte dagen med et friskt morgenbad og en rykende fersk kaffe i den store campushagen. Hvis du heller vil opp i høyden, er det gode muligheter for fjellturer.

Haugesund er en maritim studentby der du kommer tett på havet. Det er også en levende kulturby med et sterkt musikkmiljø. Dette er stedet som er lite nok til at det er enkelt å bli kjent, men stort nok til at du har mange valgmuligheter.

Tre studenter med utsikt over Sogndal

Sogndal er en passe stor campus, med kort vei til det meste, inkludert spektakulær natur. Her er det lett å være aktiv, og du kan velge blant mange ulike aktiviteter. Du blir en del av et inkluderende studentmiljø der det er enkelt å bli kjent med andre.

Bergen er stedet for deg som liker både fjell og by. Her er det mange muligheter for turer, konserter, kafébesøk, uteliv med mer. Campus ligger rett utenfor sentrum i nye, fine lokaler. Her er alle studentene samlet på én campus, så du blir kjent med studenter på tvers av utdanninger.