Tverrprofesjonelt samarbeid i studietiden
Prosjekteigar
Høgskulen på Vestlandet
Prosjektperiode
August 2015 - Desember 2016
Prosjektsamandrag
Prosjektet har til mål å undersøke sammenhengen mellom deltakelse i tverrprofesjonelt samarbeid i studietiden og stress, motivasjon og mestring.
Tverrprofesjonell utdanning (TPU) kan være et verktøy i forbedring av tverrprofesjonelt samarbeid om pasienter og brukere i helse- og sosialtjenestene. Det kan også være en viktig faktor i utviklingen av samarbeidsferdigheter, relasjonell kompetanse og profesjonsidentitet. Forskningslitteraturen viser at det er ideelt å implementere TPU tidlig i utdanningen og fortsette gjennom hele den profesjonelle karrieren (Barr mfl. 2005). Dette antas å ha stor innvirkning på studentenes holdninger, kunnskap og samarbeidsferdigheter. Vi ønsker å undersøke hvordan tverrprofesjonelt samarbeid i studietiden oppleves for den enkelte student. Vi ønsker å bruke jobbkrav-ressurs (Schaufeli & Bakker, 2007) modellen som teoretisk ramme for å identifisere faktorer som oppleves som ressurser og krav i den tverrprofesjonelle utdanningen. På denne måten kan vi være med på øke forståelsen av læring, utviklingen av profesjonsidentitet og viktigheten av å arbeide tverrprofesjonelt allerede i studietiden.
Metode
Vi har ved hjelp av spørreskjema og fokusgruppeintervjuer invitert alle helse- og sosialfaglige studenter som deltar i fellesundervisningen ved HiB til å delta.
Innsamling av data pågår.