Veilederutdanning for gruppeveiledere i NAV – vurdering av relevans og kompetanse etter gjennomført videreutdanning

Prosjekteigar

Høgskulen på Vestlandet

Prosjektperiode

September 2018 - Desember 2022

Prosjektsamandrag

Som et faglig tilbud til gruppeveilederne i et omfattende kollegaveiledningsprosjekt i Nav har det på oppdrag av Arbeids- og velferdsdirektoratet siden 2014 vært tilbudt en deltids videreutdanning i veiledning for gruppeveiledere i NAV (15 studiepoeng) ved HVL- Bergen og OsloMet.

Formålet med denne studien er å frembringe ny kunnskap og empirisk dokumentasjon om yrkesutøveres syn på relevans og bruk av en videreutdanning i sitt daglige arbeid. Følgende problemstillinger legges til grunn:

  • Hvordan vurderer tidligere studenter relevansen av videreutdanning i gruppeveiledning for arbeidet som gruppeveiledere ved Nav-kontoret?  
  • I hvilken grad, og på hvilken måte anvender de kompetanse fra studiet ved sitt arbeidssted?
  • Hva fremmer, evt. hemmer, bruken av kompetanse fra videreutdanningen som gruppeveileder i Nav?
  • Hva har gruppeveilederne behov for av faglig fordypning etter gjennomført videreutdanning? 

 

Gitt relativt lite forskning om dette temaet, både generelt og spesifikt inn mot Nav, legger vi opp til en kvantitativ studie av eksplorerende art, med sikte på å innhente og utvikle ny kunnskap om dette feltet. Vi planlegger en populasjonsstudie der universet er alle dem som har deltatt på denne videreutdanningen ved henholdsvis Høgskulen på Vestlandet – Campus Bergen, og OsloMet i perioden 2014 - 2018. Vi legger opp til en nettbasert survey-studie basert på et strukturert spørreskjema. For å oppnå god validitet og treffsikkerhet i utforming av det strukturerte spørreskjemaet, vil vi i forkant av utforming av dette gjennomføre et fokusgruppeintervju med 5 -7 deltakere fra den aktuelle populasjonen. Studien er anbefalt av NSD januar 2019.