University of Warsaw

University of Warsaw er det største universitetet i Polen, har det beste forskningssenteret i landet og er rangert som det 3. beste universitetet i sørøst-Europa. Europakommisjonen har tildelt institusjonen tittelen HR Excellence in Research etter de implementerte the European Charter for Researchers. Det er 3000 doktorgradsstudenter her og omtrent 1/3 av universitetets budsjett går til forskning.

Med sine 1.7 millioner innbyggere er Warsawa en dynamisk by som stadig er i utvikling. Hovedstaden i Polen er det kulturelle, økonomiske og politiske sentrumet i Polen med en variert arkitektur som reflekterer den turbulente historien til byen. De har en gjenoppbygd gamleby med markedsplass, flere palasser, kirker og nyere bygg. Warsawa ligger ved elva Vistulas bredd og du finner mange parker og grøntarealer i byen."

Gjeld for

Studiested Bergen

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisningen foregår på engelsk, men det er en fordel å kunne noe polsk. Språkkrav om B1 i engelsk.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen.

Kan du dokumentere at deler av studiet foregår på polsk, kan du få støtte av Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Polen i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Kva kan du studere?

PhD Programme in Computer Science: Software Engineering, Sensor Networks and Engineering Computing

Hvis du tar doktorgrad i datateknologi kan du reise på utveksling til Warsawa i 3-6 måneder. Avtal med veileder når det passer best å reise på utveksling.