Coimbatore Institute of technology

Coimbatore Institute of Technology (CIT) ble etablert i 1956. Universitetet har som mål å formidle kunnskap innen ingeniørfag og teknologi, og gjøre studentene i stand til å utvikle løsninger på nåværende og fremtidige problemer, lokalt og globalt. CIT er en av de mest velrenomerte og presisjefylte utdanningsinstitusjonene i India.

Coimbatore er den nest største byen i den indiske delstaten Tamil Nadu. Byen, som ligger langs breddene av Noyyal-elven og ved fjellpasset Palghat Gap, er kjent for sine mange tekstilfabrikker, ingeniørselskaper, produsenter av bildeler, helsefasiliteter, utdanningsinstitusjoner, behagelig vær og gjestfrie folk.

Språk

Undervisningen foregår på engelsk. Undersøk med vertsinstitusjonen hvilke krav til dokumentasjon som er gjeldende.

 

Dersom du må bevise språkferdighetene dine ved opptak, kan du ta en språktest, f.eks. TOEFL eller IELTS. Du bør melde deg opp til disse testene så tidlig som mulig i søknadsprosessen, da plassene ofte raskt blir fylt opp.

 

Om du har 4 eller bedre i engelsk fra videregående kan du bruke vitnemål som bekreftelse på språkferdigheter. Vitnemålet kan være på norsk.

Studieavgift

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Samarbeidet med CIT er støttet av UTFORSK-programmet. HVL kan tilby reise og oppholdsstipend til én masterstudent og én Ph.d student hvert år fram til 2021.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Masterprogram i energi

Avtalen med CIT er knyttet til et 4-årig UTFORSK prosjekt. I dette prosjektet kan masterstudenter i energi tilbringe 2-3 måneder i Coimbatore som del av forskingsprosjektet/masteroppgaven. Du vil få delt veiledning på oppgaven og vil bli godt ivaretatt ved CIT. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

PhD Programme of Study in Computer Science: Software Engineering, Sensor Networks and Engineering Computing

Avtalen med CIT er knyttet til et 4-årig UTFORSK prosjekt. I dette prosjektet kan ph.d studenter innenfor ren teknologi/solcelleteknologi tilbringe 2-3 måneder i Coimbatore som del av forskingsprosjektet/masteroppgaven. Du vil få delt veiledning på oppgaven og vil bli godt ivaretatt ved CIT. Avtal med veileder og ph.d.-koordinator når det passer å dra på utveksling.