Hopp til innhald

University of Southern Denmark

University of Southern Denmark (SDU) er spredt over 5 campus i sørlige Danmark. Hovedcampus er lokalisert i Danmarks tredje største by Odense, og det er på dette campus vi har vår samarbeidspartner. Odense er en av Danmarks eldste byer og fødebyen til H.C Andersen, og mange av de gamle bindingsverkhusene er bevart.

Universitetet har omlag 30.000 studenter og ca 15% av disse er internasjonale studenter. HVL har hatt et godt samarbeid med SDU over flere år innenfor helsevitenskap, spesielt gjelder dette kunnskapsbasert praksis, systematic reviews og bevegelse/fysioterapi.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Ordinært undervisningsspråk er dansk. Det kreves ingen spesiell språktest for studenter som har et skandinavisk språk som morsmål.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

MA-KBP

Studenter som tar mastergrad i kunnskapsbasert praksis kan ha et utvekslingsopphold ved SDU på 3-5 måneder. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Ph.d.-studium i helse, funksjon og deltaking

Studenter som er tatt opp til ph.d programmet i Helse, funksjon og deltaking kan ha et forskningsopphold her og få erasmusstipend på opptil 1 år. Avtal med veileder og ph.d.-koordinator når det passer å dra på utveksling og varighet på opphold.