University of Southern Denmark

Syddansk Universitet (SDU) er spredt over 5 campus i sørlige Danmark. Hovedcampus er lokalisert i Odense på øyen Fyn, det er på dette campus vi har vår samarbeidspartner. Odense er en av Danmarks eldste byer og fødebyen til H.C Andersen. Selv om det er Danmarks tredje største by er mange av e gamle bindingsverkhusene bevart.

Det er omlag 30.000 studenter på SDU og ca 15% av disse er internasjonale studenter. Universitetet har, i tillegg til hovedcampusen i Odense, også mindre campuser i Slagelse, Kolding, Esbjerg og Sønderborg.

HVL har hatt et godt samarbeide med SDU over flere år innenfor helsevitenskap, spesielt gjelder dette kunnskapsbasert praksis, systematic reviews og bevegelse/fysioterapi.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Ordinært undervisningsspråk er dansk. Det kreves ingen spesiell språktest for studenter som har et skandinavisk språk som morsmål.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Kva kan du studere?

Master i klinisk fysioterapi

Studenter som tar mastergrad i klinisk fysioterapi kan reise til SDU i sitt 2. semester og ta modulen "Evidensbaseret praksis - Kritisk belysning av undersøgelse, intervention og effektvurdering i fysioterapeutisk praksis" som begynner i februar.

Master i kunnskapsbasert praksis i helsefag

Studenter som tar mastergrad i kunnskapsbasert praksis kan ha et utvekslingsopphold ved SDU på 3-5 måneder.

Ph.d.-studium i helse, funksjon og deltaking

Studenter som er tatt opp til Ph.d programmet i Helse, funksjon og deltaking kan ha et forskningsopphold ved SDU og få erasmusstipend på opptil 1 år.