Hopp til innhald

Philipps-University of Marburg

Phillipps-University of Marburg ble grunnlagt i 1527 av landgreve Philipp av Hessen. Det er verdens eldste protestantiske universitet, og har omkring 19 000 studerende.

Marburg er en av Tysklands fire store universitetsbyer, og byen er i stor grad etablert rundt universitetene og alle personene som jobber og studerer der. Marburg er en liten, men livlig by i hjertet av Tyskland kjent for sine mange trapper og smug. Byen kjennetegnes ved at gamle bygninger og områder tas i bruk for til å skape nye interessante samlingspunkter og lokaler for kulturelle eventer og sosiale sammenkomster. Dette er typisk for Marburg: historie eksisterer side om side med en yngre scene bestående av studenter, kunstnere og filmskapere.

Gjeld for

Doktogradsprogrammet i ICT Engineering

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Det er krav om B2 i engelsk.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til et språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg før testen.

Kan du dokumentere at deler av studiet går på tysk, kan du få støtte fra Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Tyskland i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Ph.d.-program i Datateknologi; programvareutvikling, sensornettverk og berekningsorientert ingeniørvitskap

Du kan reise på utvekslingsopphold i løpet av doktorgraden din. Avtal med veileder og ph.d.-koordinator når det passer å dra på utveksling og lengde på oppholdet.