Charles University, Prague

Charles University ligger i Praha og er et av verdens eldste universiteter. Det er nærmere 50.000 studenter som studerer ved dette universitetet og omlag 7000 av dem er internasjonale studenter. Forskningsgruppen i psykisk helse ved campus Bergen har samarbeidet med kolleger ved Charles University, First Faculty of Medicine, gjennom flere år bl.a innenfor stigma og psykiske helseproblem.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Det er krav om B2 i engelsk.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen.

Kan du dokumentere at deler av studiet foregår på tsjekkisk, kan du få støtte av Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Tsjekkia i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Psykisk helse- og rusarbeid

Studenter som tar master i MA-PHA kan reise på utveksling til Charles University i løpet av studiet. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Helse, funksjon og deltaking

Studenter som er tatt opp til ph.d programmet i Helse, funksjon og deltaking kan ha et forskningsopphold her og få erasmusstipend på opptil ett semester. Avtal med veileder og ph.d.-koordinator når det passer å dra på utveksling.