Hopp til innhald

Czech Technical University in Prague

Czech Technical University i Praha er et av de største og eldste tekniske universitetene i Europa. Det ble grunnlagt i 1707. CTU har i dag 8 fakulteter og 21 000 studenter. Det er et stort og aktivt studentmiljø i byen og med et moderne transportsystem er det enkelt å komme seg rundt for å prøvesmake en av de mange ølene Tsjekkia er så kjent for.

De hundre spirs by er den vakre hovedstaden i Tsjekkia. Byens spennende historie er tydelig når du går forbi det astronomiske uret og veggmalerier i gamlebyen, over den ikoniske Karlsbroen og opp til Hradcany-slottet. Det er også mange muligheter til å få med seg moderne kunst og musikk mens du er der.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Det er krav om B2 i engelsk.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta gratis språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til et språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg før testen.

Kan du dokumentere at deler av studiet går på tsjekkisk, kan du få støtte fra Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Tsjekkia i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Felles masterprogram i programvareutvikling

Hvis du tar master i Programutvikling kan du reise til Praha i 3. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Bachelor i ingeniørfag, data

Studenter kan dra på utveksling til Praha i 5. semester.

Bachelor i informasjonsteknologi

Studenter kan dra på utveksling til Praha i 5. semester.