Hopp til innhald

University of Lübeck

University of Lübeck er et relativt lite undiversitet, kjent for utdanning og forsking av høy kvalitet. De samarbeider tett med næringslivet og er et av Tysklands beste universiteter på dette.

Lübeck ligger nord i Tyskland, mellom Hamburg og store sandstrender i Østersjøen. Byen har et sterkt omdømme som en kunnskapsby, der universitetet spiller en stor rolle, og har også et rikt kulturliv. Flere store tyske kunstnere i tillegg til flere vinnere av nobelpriser har holdt til her.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling får tilgang til gratis språktest og språkkurs på nettet før de reiser.

Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg før testen.

Kan du dokumentere at deler av studiet blir undervist på tysk, kan du få støtte fra Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Tyskland i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i ingeniørfag, data

Det er lagt til rette for utveksling i 5. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for meir informasjon.