Petro Mohyla Black Sea National University

Petro Mohyla Black Sea National University er et av de yngste universitetene i Ukraina. Universitetet består av 6 departementer som blant annet tilbyr fag innen økonomi, juss, politikk, offentlig forvaltning.

Mykolaiv er en havneby ikke langt unna Odessa i Ukraina. Den ble grunnlagt i 1789 og ligger 65km unna Svartehavet. Byen er en viktig transporthub og huser flere viktige industriselskaper. Likevel er det en by med mye grøntareale, flere teaterscener og sportsklubber.

Språk

Det er en fordel å kunne russisk. Kan du dokumentere at deler av studiet går på ukrainsk eller russisk, kan du få støtte fra Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Ukraina i forkant av semesteret.

Studieavgift

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Økonomi og administrasjon | Haugesund

Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling til Petro Mohyla i 4. semester eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.