Hopp til innhald

University of Cape Town

University of Cape Town (UCT) ble grunnlagt i 1829 og er det eldste universitet i Sør-Afrika. Hovedcampus ligger ved foten av Devil's Peak i Cape Town, vest for Table Mountain. Dette er et relativt kompakt universitetsområde som inneholder flere fakulteter, samt studentboliger.

Cape Town er med sine rundt 3 millioner innbyggere den nest mest folkerike byen i Sør-Afrika. Byen er sete for den sørafrikanske nasjonalforsamlinga og er hovedstad i provinsen Western Cape. Cape Town er blant annet kjent for den 1000 meter høye karakteristiske fjellformasjonen Table Mountain og fangeøya Robben Island der store deler av ledelsen i frigjøringsbevegelsen ANC satt fengslet under apartheidregimet. Den blir ofte regnet som en av verdens flotteste byer på grunn av sin geografi og er det mest populære turistmålet i Sør-Afrika. Det er gode muligheter for fjellturer, i og utenfor byen, vakre strender, vinsmakingsturer, dykking, surfing, uteliv, samt shopping og et pulserende natteliv.

Gjeld for

Master i innovasjon og ledelse, campus Bergen

Språk

Undervisningen foregår på engelsk. Undersøk med vertsinstitusjonen hvilke krav til dokumentasjon som er gjeldende.

Dersom du må bevise språkferdighetene dine ved opptak, kan du ta en språktest, f.eks. TOEFL eller IELTS. Du bør melde deg opp til disse testene så tidlig som mulig i søknadsprosessen, da plassene ofte raskt blir fylt opp.

Om du har 4 eller bedre i engelsk fra videregående kan du bruke vitnemål som bekreftelse på språkferdigheter. Vitnemålet kan være på norsk.

Studieavgift

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Master i innovasjon og leiing, samfunnsfagleg retning

Du kan dra på utveksling til UCT i 2. semester av masteren, som deltaker i utvekslingsprogrammet "Intern Abroad". Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.