Tallinn University of Technology (TalTech University)

TalTech University er den eneste høyere utdanningsinstitusjonen i Estland som tilbyr maritim utdanning ved deres Maritime Academy. Ved TalTech har de engelskspråklige emnene blant annet fokus på ledelse, maritim økonomi, investeringer, vannturisme, samt kommersielle operasjoner. I Saaaremaa ligger deres Centre for Blue Economy.

Tallinn er den dynamiske hovedstaden i Estland. Tallinn er en av Nord-Europas best bevarte middelalderbyer med en koselig gamleby som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Estland er et moderne land med spesielt stor framgang innen IT. De avholder elektroniske valg og Skype ble utviklet i Tallinn.

Gjeld for

Studiested Haugesund

Språk

Undervisning på engelsk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Internasjonalt kontor informerer deg i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen og det kan være mulig å få et Erasmus+ stipend på toppen av støtten fra Lånekassen.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i nautikk

Hvis du studerer bachelor i nautikk kan du reise på utveksing til Tallinn i 5. semester.

Master i maritime operasjonar

Hvis du studerer master i maritime operasjoner kan du reise på utveksing til Tallinn i 3. semester av mastergraden.