Latvian Maritime Academy

Akademiet ble grunnlagt i 1989 som endel av Riga Technical University. Institusjonen gir utdanning i navigasjon, havne- og shippingledelse på bachelornivå, samt master innen maritime fag. Universitetet ligger i Riga, hovedstaden i Latvia. I Riga bor det i overkant av 700 000 mennesker, og det gjør byen til den største i de baltiske landene.

Gjeld for

Studiested Haugesund.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisning er på engelsk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. INT-ADM informerer deg i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i nautikk

Hvis du studerer nautikk kan du reise på utveksing til Satakunta i 5. semester.

Master i maritime operasjonar

Master i Maritime operasjoner, Haugesund

Studenter fra studieprogram MMO kan dra på utveksling til Latvian Maritime Academy i 3. semester.

Bachelor i nautikk Y-vei

Hvis du studerer nautikk kan du reise på utveksing til Satakunta i 5. semester.