Antwerp Maritime Academy

Institusjonen har en lang historie som maritim utdanningsinstitusjon, helt tilbake til 1834. Den utdanner både studenter innen retningene maskin og nautikk. Skolen tilbyr både bachelor og master til nautikkstudenter. Den belgiske byen Antwerpen har omkring en halv million innbyggere. Byen har en spennende historie og mange vakre bygninger. I våre dager går mesteparten av Belgias utenrikshandel over Antwerpens havn, som har spesialanlegg for containertrafikk og kanalforbindelse med Brussel. Byen er et flamsk kultursentrum.

Gjeld for

Studiested Haugesund

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

For masterstudenter er undervisning på engelsk. For bachelorstudenter er språkkravet Fransk eller Nederlandsk B2. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Internasjonalt kontor informerer deg i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i nautikk

Du kan reise på utveksling i 5 måneder til Antwerpen i 5. semester.

Master i maritime operasjonar

Du kan dra på utveksling til Antwerpen i 3. semester av mastergraden din.

Bachelor i nautikk Y-vei

Du kan reise på utveksling i 5 måneder til Antwerpen i 5. semester.