Hopp til innhald

University of Padova (UniPd)

Universitetet ligger i i byen Padova nord i Italia. Universitetet er det nest eldste i landet og kan føre sin historie tilbake til år 1222. Det er omkring 63 000 studenter ved universitetet. De er fordelt på ulike campus både i bysentrum og i omlandet. Det er ca en time til Venezia og nærmeste flyplass.

Gjeld for

Bachelor i sykepleie, Bachelor i økonomi og administrasjon og lærerstudenter knyttet til NOTED-prosjekt med University of Padua

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling: www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus

Språk

Undervisning foregår hovedsakelig engelsk. Du trenger ikke ta språktest for å dokumentere engelskkunnskaper.

Kan du dokumentere at deler av studiet foregår på italiensk, kan du få støtte av Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Italia i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend fra Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Bachelor i sykepleie har laget forhåndsgodkjente emnepakker for sine studenter, i appen. Du må velge disse for å få tilbud om utveksling ved universitetet – det er ikke anledning til å finne egne emner eller praksis.

Kva kan du studere?

Bachelor i økonomi og administrasjon, Haugesund

Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling til Padova i 4. eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på.Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Bachelor i sjukepleie

Studenter fra campus Bergen og Haugesund kan reise på utveksling til Padova.

Ved campus Haugesund er følgende emner pensum i utvekslingsperioden:

- SYKH250, 160 timer praksis

- SYKH220/230, 300 timer praksis

Ved utvekslingsuniversitetet får du tilsvarende emner med tilsvarende studiepoeng, som du skulle hatt hjemme.

- Du får faglig oppfølging og vurdering i praksis.

- Karakterene du får på utveksling omgjøres alltid til karakteren Bestått/Ikke Bestått, når du har levert Transcript of Records til studieveileder i Haugesund.

Tidsperiode: 4. semester – fra og med cirka uke 9 til og med cirka uke 24

Ta kontakt med din faglige kontaktperson for mer informasjon.

Grunnskulelærarutdanning 1.-7. trinn

Hvis du studerer grunnskolelærer 1-7 i Bergen kan du ta fagene MGBNO301 og MGB401 ved University of Padova i 3. klasse. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.