Hopp til innhald

University of Padova (UniPd)

Universitetet ligger i i byen Padova nord i Italia. Universitetet er det nest eldste i landet og kan føre sin historie tilbake til år 1222. Det er omkring 63 000 studenter ved universitetet. De er fordelt på ulike campus både i bysentrum og i omlandet. Det er ca en time til Venezia og nærmeste flyplass.

Gjeld for

Bachelor i sykepleie, Bachelor i økonomi og administrasjon og lærerstudenter knyttet til NOTED-prosjekt med University of Padua

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Undervisning foregår hovedsakelig engelsk, og det er krav om B1 i engelsk.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen.

Kan du dokumentere at deler av studiet foregår på italiensk, kan du få støtte av Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Italia i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i økonomi og administrasjon, Haugesund

Hvis du studerer økonomi og administrasjon kan du reise på utveksling til Padova i 4. eller 5. semester. Hvilket semester som gjelder for deg vil avhenge av hvilken campus du studerer på.Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Bachelor i sjukepleie

Studenter fra campus Bergen kan reise på utveksling til Padova i 3. praksisperiode i 3. skoleår. Studenter fra campus Haugesund og campus Stord kan reise på utveksling til Padova i 5. semester.

Grunnskulelærarutdanning 1.-7. trinn

Hvis du studerer grunnskolelærer 1-7 i Bergen kan du ta fagene MGBNO301 og MGB401 ved University of Padova i 3. klasse. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.