Hopp til innhald

The Polytechnic Institute of Viseu (IPV)

Politécnico de Viseu består idag av 5 høgskoler og har ca. 6000 studenter. Hovedcampus - Repeses Campus - er et forholdsvis nytt og moderne anlegg like utenfor bykjernen med flotte utearealer og sportsarenaer. Byen Viseu har over 93 000 innbyggere. Byen ligger i Beira Alta regionen, mellom havet og grensen til Spania.

Gjeld for

Sjukepleie og lærer (studiested Haugesund og Stord)

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Undervisning på engelsk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Internasjonalt kontor informerer deg i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne reise på utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved den avdelingen du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet du du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i sjukepleie

Sykepleiestudenter på campus Haugesund og campus Stord kan reise på utveksling til IPV i 5. semester.