University of the Basque Country

Universitetet ble grunnlagt i 1968. Det er et av de mest anerkjente universitetene i Spania. Universitetet består av 32 fakulteter fordelt på 3 campuses, og har ca 57.000 studenter. Det meste av undervisningen er på spansk, men baskisk (språket til ca 30% av befolkningen) er også mye benyttet. En del av undervisningen er også på engelsk og fransk.

Baskerland ligger på begge sider av Pyreneene, langs kysten av Biskayabukta. Det har delvis selvstyre med eget parlament. De 3 campusene har navn etter provinsene de ligger i, og har tilknytning til byene Vitoria-Gasteiz, Bilbao og Donostia/San Sebastian.

Gjeld for

Studiestad Haugesund og Stord

Språk

Undervisning på engelsk, og delvis spansk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nett før dei reiser. Internasjonalt kontor informerar deg i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen og det kan være mulig å få et Erasmus+ stipend på toppen av støtten fra Lånekassen.

Faglig godkjenning

For å søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjend av studieprogrammet ved det fakultetet du høyrer til. Ein godkjend søknad inneber mellom anna at du har fått ei fagleg førehandsgodkjenning av kurs eller praksis du skal ta i utlandet. Den faglege førehandsgodkjenninga spesifiserar kva du skal gjere medan du er på utveksling og at disse aktivitetane blir godkjend som del av utdanningsplanen din ved HVL. Instituttleiar eller internasjonal koordinator på avdelinga di kan rettleie deg med omsyn til val av emne.

Kva kan du studere?

Bachelor i sykepleie, Haugesund

Du kan ta praksis i 3. studieår ved the University of the Basque Country.

Bachelor i sykepleie, Stord

Du kan ta praksis i 3. studieår ved the University of the Basque Country.

Master i maritime operasjonar

Du kan dra på utveksling til the University of the Basque Country i løpet av masteren din. Snakk med din faglige kontaktperson om hvilket semester som passer best.