University of the Basque Country

Universitetet ble grunnlagt i 1968. Det er et av de mest anerkjente universitetene i Spania. Universitetet består av 32 fakulteter fordelt på 3 campuses, og har ca 57.000 studenter. Det meste av undervisningen er på spansk, men baskisk (språket til ca 30% av befolkningen) er også mye benyttet. En del av undervisningen er også på engelsk og fransk.

 

Baskerland ligger på begge sider av Pyreneene, langs kysten av Biskayabukta. Det har delvis selvstyre med eget parlament. De 3 campusene har navn etter provinsene de ligger i, og har tilknytning til byene Vitoria-Gasteiz, Bilbao og Donostia/San Sebastian.

Gjeld for

Studiestad Haugesund og Stord

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisning på engelsk, og delvis spansk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nett før dei reiser. Internasjonalt kontor informerar deg i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjend av studieprogrammet ved det fakultetet du høyrer til. Ein godkjend søknad inneber mellom anna at du har fått ei fagleg førehandsgodkjenning av kurs eller praksis du skal ta i utlandet. Den faglege førehandsgodkjenninga spesifiserar kva du skal gjere medan du er på utveksling og at disse aktivitetane blir godkjend som del av utdanningsplanen din ved HVL. Instituttleiar eller internasjonal koordinator på avdelinga di kan rettleie deg med omsyn til val av emne.

Kva kan du studere?

Bachelor i nautikk

Du kan dra på utveksling til the University of the Basque Country i utvekslingssemesteret på utdanningen din.

Master i maritime operasjonar

Du kan dra på utveksling til the University of the Basque Country i løpet av masteren din. Snakk med din faglige kontaktperson om hvilket semester som passer best.

Bachelor i sjukepleie

Sykepleiestudenter fra Haugesund og Stord kan ta praksis i 3. studieår ved the University of the Basque Country.

Bachelor i nautikk Y-vei

Du kan dra på utveksling til the University of the Basque Country i utvekslingssemesteret på utdanningen din.