Hopp til innhald

University of the Basque Country

Universitetet ble grunnlagt i 1968. Det er et av de mest anerkjente universitetene i Spania. Universitetet består av 32 fakulteter fordelt på 3 campuses, og har ca 57.000 studenter. Det meste av undervisningen er på spansk, men baskisk (språket til ca 30% av befolkningen) er også mye benyttet. En del av undervisningen er også på engelsk og fransk.

Baskerland ligger på begge sider av Pyreneene, langs kysten av Biskayabukta. Det har delvis selvstyre med eget parlament. De 3 campusene har navn etter provinsene de ligger i, og har tilknytning til byene Vitoria-Gasteiz, Bilbao og Donostia/San Sebastian.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisning er på engelsk og delvis spansk. For nautikkstudenter er kravet B1 i spansk, og for sykepleiestudenter er kravet spansk eller engelsk B1.

Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta en gratis språktest på nettet før de reiser, og får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen.

Kan du dokumentere at deler av studiet foregår på spansk, kan du få støtte av Lånekassen til et 4 ukers språkkurs som tas i Spania i forkant av semesteret.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i nautikk

Hvis du studerer nautikk kan du reise på utveksling i 5. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Bachelor i nautikk Y-veg

Hvis du studerer nautikk kan du reise på utveksling i 5. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Master i maritime operasjonar

Hvis du studerer master i maritime operasjoner kan du reise på utveksling i 3. semester av mastergraden. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Bachelor i sjukepleie

Sykepleiestudenter fra Haugesund og Stord kan dra hit på praksisopphold i 5. semester. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.