University of Cantabria

Universitetet er relativt nytt, grunnlagt i 1972 og har omtrent 13000 studenter. Campus er delt mellom Santander - hovedstaden i den autonome regionen Cantabria og Torrelavega. Universitetet har blitt klassifisert som et International Excellence Campus av det spanske kunnskapsdepartementet.

 

Regionen Cantabria er nord i Spania, og har ca 500 000 innbyggere, herav 200 000 i Santander. Byen ligger ved havet. I sør finner du byene Gijon og i nord Bilbao. Regionen har variert landskap, fra strender og klipper til fjell og historiske byer.

Gjeld for

Studiested Haugesund

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisning på engelsk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Internasjonalt kontor informerer deg i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i nautikk

Du kan dra på utveksling til UC i 5. semester.

Bachelor i nautikk Y-vei

Du kan dra på utveksling til UC i 5. semester.