Maritime Academy, Gdynia

Gdynia Maritime University er den største statlig eide skolen for høyere utdanning innen maritime fag i Polen, og en av de største i Europa. Universitetet tilbyr utdanning innen både navigasjon og transport, med flere spesialiseringer innen transport. Skolen har ca. 8000 studenter som studerer ulike områder innenfor maritime og økonomiske fag. Universitetet har tilbydd maritim utdanning siden 1920. Gdynia er en moderne by som ligger helt nord i Polen, og har over 250 000 innbyggere. Det er en viktig havneby, og et knutepunkt for jernbanen.

Gjeld for

Studiestad Haugesund

Språk

Undervisning på engelsk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Internasjonalt kontor informerer deg i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen og det kan være mulig å få et Erasmus+ stipend i tillegg til støtten fra Lånekassen.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i nautikk

Hvis du studerer nautikk kan du reise på utveksing til Gdynia i 5. semester.

Master i maritime operasjonar

Studenter fra studieprogram MMO kan dra på utveksling til Gdynia Maritime University i 3. semester.

Bachelor i nautikk Y-vei

Hvis du studerer nautikk kan du reise på utveksing til Gdynia i 5. semester.